Langkau ke kandungan utama
0

Tinjauan Kerja ke Lokasi Aduan Banjir di Laluan FT02 Lebuhraya Persekutuan

Petaling, 9 November 2023 - YBhg Datuk Seri Haji Hasnol Zam Zam Bin Haji Ahmad, Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya telah melakukan tinjauan kerja ke lokasi aduan banjir di laluan FT02 Lebuhraya Persekutuan.

Bagi memastikan bencana banjir kilat tidak berulang, lebih-lebih lagi pada musim tengkujuh ini, KKR menerusi JKR telah melakukan kerja-kerja penyelenggaraan sistem saliran pembentung dan longkang di sini. Kerja-kerja pemantauan dan penyenggaraan rutin secara menyeluruh di beberapa kawasan di bawah selian JKR ini telah dilaksanakan secara berkala.

Selaras dengan Kempen MyJalan, sebarang aduan berkaitan jalan raya boleh disalurkan ke aplikasi MyJalan yang boleh dimuat turun secara percuma daripada Apple App Store, Google Play Store, Huawei App Gallery dan GAMMA.gov.my.  Kempen MyJalan merupakan sebuah inisiatif di bawah Kementerian Kerja Raya (KKR) yang dicetuskan oleh YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi, Menteri Kerja Raya.

Berorientasikan konsep ‘Actions Speak Louder Than Words,’ kempen-kempen lepas seperti FTRoadpedia, Kita Jaga Jalan Kita dan Zero Potholes diaktifkan dan dikukuhkan sebagai satu kempen inklusif di bawah Kempen MyJalan.

Tarikh Dan Waktu Acara