Langkau ke kandungan utama
0

Majlis Pentauliahan Champion MyPortfolio Anjuran Unit Pemodenan Tadbiran Dan Perancangan Pengurusan Malaysia (Mampu), Jabatan Perdana Menteri

Putrajaya, 28 November 2023 - MAMPU buat pertama kali mengadakan Majlis Pentauliahan Champion myPortfolio bagi 107 orang Champion myPortfolio Sektor Awam daripada 49 buah agensi kerajaan dari pelbagai Kementerian, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri, INTAN dan Jabatan seluruh Negara yang berjaya melepasi peperiksaan yang ditetapkan dengan markah lulus sebanyak 90% bertempat di Pulse Grande Hotel Putrajaya pada 16 November 2023 dan dirasmikan oleh Timbalan Ketua Pengarah (TPP) MAMPU, YBrs. Tuan Lornie Enggong.

Kementerian Kerja Raya (KKR) telah berjaya memperoleh pentauliahan bagi dua (2) pegawai daripada Bahagian Khidmat Pengurusan iaitu Puan Suhana Md Sharif dan Lt. Kol. Bersekutu (PA) Ali bin Isa. Penilaian pentauliahan merangkumi 30% peperiksaan bertulis, 30% simulasi pemberian latihan yang dinilai oleh panel MAMPU serta INTAN, 15% penilaian EPSA dan 20% latih amal dan 5% kehadiran. 

Anugerah Champion Terbaik merupakan satu-satunya anugerah utama yang diberikan kepada seorang penerima daripada 113 penerima pentauliahan dan dianugerahkan kepada Bahagian Khidmat Pengurusan, Kementerian Kerja Raya iaitu Lt. Kol. Bersekutu (PA) Ali bin Isa. Penerima menerima Sijil Anugerah dan Plak. Tahniah kepada Bahagian Khidmat Pengurusan, Kementerian Kerja Raya.

Tarikh Dan Waktu Acara
Gambar Berita