Langkau ke kandungan utama
0

Majlis Penganugerahan & Pencapaian Cemerlang QLASSIC, SHASSIC & MyCREST 2023

KUALA LUMPUR, 19 SEPTEMBER 2023 – Telah berlangsung Majlis Perasmian Hari Safety & Health Environment and Quality (SHEQ) 2023 yang bertempat di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTC). Majlis ini disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya, YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi. Turut hadir bersama-sama, Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, Datuk Seri Hj Hasnol Zam Zam  serta Datuk Sr. Amran Haji Mohd Majid, Timbalan Ketua Pengarah Sektor Pakar, Jabatan Kerja Raya Malaysia.

Penganjuran SHEQ 2023 bertujuan untuk mengiktiraf dan memberikan penganugerahan kepada pencapaian cemerlang QLASSIC, SHASSIC & MyCREST 2023. Majlis ini bukan saja sebuah majlis penghormatan kepada penggiat industri pembinaan, tetapi juga satu platform strategik untuk memotivasi dan memupuk semangat di kalangan para permain industry pembinaan di Malaysia dalam pelbagai aspek.

Pertama ia mampu mendorong peserta untuk tampil dinilai berdasarkan standard industri pembinaan yang telah ditetapkan, iaitu QLASSIC, SHASSIC, dan MyCREST. Ini adalah langkah penting untuk memastikan bahawa setiap projek pembinaan mematuhi standard tertinggi dalam hal kualiti, keselamatan, dan kelestarian alam sekitar. Penilaian ini juga membantu memastikan projek-projek yang dinilai memberikan manfaat maksimum kepada masyarakat dan alam sekitar.

Kedua ketika pemain industri berusaha untuk pencapaian cemerlang dalam kualiti, keselamatan, dan kemampanan alam sekitar, ini mencetuskan persaingan yang sihat. Mereka berusaha untuk menjadi yang terbaik dalam industri, dan ini meningkatkan standard keseluruhan sektor pembinaan.

Ketiga, dengan menekankan kemampanan melalui MyCREST dan keselamatan pekerjaan dengan SHASSIC, ia juga membantu memperkuat kedudukan Malaysia dalam pembinaan mampan di peringkat global. Ini menunjukkan bahawa kita memahami betapa pentingnya memastikan Pembangunan yang mampan dan aman untuk generasi akan datang

Keempat dengan mendorong pemaju dan kontraktor untuk mengikuti amalan terbaik dalam kualiti, keselamatan, dan kemampanan, kita memastikan bahawa pemilik rumah mendapat kualiti terbaik. Ini adalah jaminan bahawa rumah dan struktur yang mereka beli adalah pelaburan bernilai tinggi, yang akan memberi manfaat kepada mereka dan keluarga mereka untuk tahun-tahun akan datang. Kita mencipta masa depan yang mampan bagi semua rakyat Malaysia, di mana kediaman mereka adalah selamat, berkualiti, dan lestari. Ini adalah komitmen kepada rakyat Malaysia untuk memastikan bahawa pembangunan negara memenuhi standard tertinggi dalam segenap segi.

Projek - projek dan pemain yang diiktiraf hari ini adalah bukti bahawa amalan SHEQ bukan sahaja baik untuk bisnes, tetapi juga penting untuk mencipta masa depan yang mampan bagi semua rakyat Malaysia. Mereka mewakili aspirasi dan impian negara kita. Projek-projek ini bukan sahaja sekadar batu bata dan simen; ia adalah perwujudan usaha kita secara kolektif dalam mengejar kualiti. KKR sentiasa komited dalam memastikan bahawa setiap sudut infrastruktur negara kita kekal selamat dan berdaya tahan.

Tarikh Dan Waktu Acara