Langkau ke kandungan utama
0

Lawatan Pemantauan Kerja-Kerja Penyenggaraan Jalan Persekutuan FT68, Jalan Bentong Lama Di Seksyen 47.00 Hingga 49.00

Bentong, 27 November 2023 - Petang tadi Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Kerja Raya (KKR), YBhg Datuk Seri Haji Hasnol Zam Zam bin Haji Ahmad telah turun padang untuk membuat lawatan pemantauan kerja-kerja penyenggaraan Jalan Persekutuan FT68 iaitu Jalan Bentong Lama di Seksyen 47.00 hingga 49.00.

Lawatan ini diadakan bagi memantau pelaksanaan kerja penyenggaraan berkala pavemen fasa 1 tahun 2023 yang dilaksanakan secara kaedah reconstruction, mill & pave dan lain-lain kerja berkaitan dengan kos peruntukan berjumlah RM1 juta.

Datuk Seri KSU turut meninjau kawasan tanah runtuh di Seksyen 43.00 laluan yang sama berikutan kejadian kepala air yang berlaku pada 25 November 2023. Laluan tersebut telah mengalami kerosakan pada struktur dan ditutup sehingga 1 Disember 2023 kepada sebarang kenderaan demi keselamatan pengguna jalan.

KKR sentiasa cakna akan kepentingan dan keselesaan pengguna jalan raya di Malaysia. Orang awam disaran mengemukakan sebarang aduan jalan melalui Aplikasi MyJalan KKR yang boleh dimuat turun secara percuma melalui Google Playstore, Apple App Store, Huawei App Gallery dan GAMMA.my.

Tarikh Dan Waktu Acara