Langkau ke kandungan utama
0

Pelantikan Ketua Pengarah Kerja Raya

KUALA LUMPUR, 5 JANUARI 2023 – YBhg Dato' Ir Ahmad Redza bin Ghulam Rasool telah dilantik sebagai Ketua Pengarah Kerja Raya berkuatkuasa pada 5 Januari 2023.  Penyerahan Watikah Pemangkuan telah disampaikan oleh Menteri Kerja Raya, YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi dan turut disaksikan Ketua Setiausaha KKR, YBhg. Dato’ Wira Wan Ahmad Uzir bin Hj. Wan Sulaiman bersama Timbalan Ketua Setiausaha Sektor Pengurusan, YBhg. Datuk Ahmad Nadzri Embong.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dato’ Seri Mohd Zuki bin Ali, pelantikan YBhg. Dato’ Ir. Ahmad Redza bin Ghulam Rasool adalah berdasarkan kelayakan, ciri-ciri kepimpinan dan pengalaman luas beliau dalam bidang kejuruteraan, pengurusan projek pembangunan, pengurusan aset serta sebagai Pengarah Negeri di beberapa negeri dan juga sebagai Pengarah Kanan di Pusat Kecemerlangan Kejuruteraan dan Teknologi JKR (CREaTE).

Beliau telah berkhidmat dalam perkhidmatan awam selama 39 tahun sebagai Jurutera Awam bermula pada 21 Disember 1984 dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Awam dari Universiti Missouri, Amerika Syarikat.

Tarikh Dan Waktu Acara
Gambar Berita