Berita KKR

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini

Pembukaan Jalan Keluar-Masuk Persimpangan Bertingkat Kuang Sistem

Tarikh dan Waktu Acara: 
Januari 9, 2017 - 9:30am

RAWANG, 9 JANUARI 2017: Pembukaan jalan keluar-masuk di Persimpangan Bertingkat Kuang Sistem telah disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya, YB Dato’ Sri Haji Fadillah Bin Haji Yusof pada hari ini. Jalan keluar-masuk ini menyediakan laluan yang lebih mudah dan cepat dari Kuala Lumpur ke Kundang serta kawasan sekitarnya di utara Selangor.

Pelancaran Projek Central Spine Road : Bentong Bypass, Pahang

Tarikh dan Waktu Acara: 
Januari 5, 2017 - 10:00am

BENTONG, 5 JANUARI 2017: YB Menteri Kerja Raya dan YB Menteri Pengangkutan Malaysia merasmikan pelancaran Projek Central Spine Road Bentong Bypass, Pahang sepanjang 28.5km berdasarkan faktor kesesakan lalu lintas.

Majlis Pelancaran Projek Jalan Pintas Lahad Datu Projek Lebuhraya Pan Borneo Sabah

Tarikh dan Waktu Acara: 
Disember 19, 2016 - 9:00am

LAHAD DATU, 19 DISEMBER 2016 : YAB Perdana Menteri, Dato’ Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, hari ini merasmikan majlis pelaksanaan projek Lebuhraya Pan Borneo Sabah bagi jajaran baharu iaitu Jalan Pintas Lahad Datu. Majlis turut dihadiri YAB Datuk Seri Panglima Musa bin Haji Aman, Ketua Menteri Sabah dan YB Dato’ Sri Haji Fadillah Haji Yusof, Menteri Kerja Raya Malaysia.

Pelancaran Lebuhraya Pan Borneo Sarawak – 8 Pakej Kerja Pembinaan Jajaran Sematan - Miri

Tarikh dan Waktu Acara: 
Disember 18, 2016 - 2:00pm

MIRI, 18 DISEMBER 2016: Lapan (8) pakej yang dilancarkan ini merupakan sebahagian daripada sebelas (11) pakej jajaran Lebuhraya Pan Borneo Sarawak yang kini sedang giat dilaksanakan di pelbagai kawasan di Negeri Sarawak. Pakej-pakej tersebut adalah seperti berikut:

i. Sematan ke Jambatan Sungai Moyan dengan panjang 95 km;

ii. Persimpangan Pantu ke Batang Skrang dengan panjang 89 km;

iii. Batang Skrang ke Jambatan Sungai Awik dengan panjang 68 km;

Perasmian Jambatan Batang Sadong, Kampung Buloh, Samarahan, Sarawak

Tarikh dan Waktu Acara: 
Disember 18, 2016 - 9:00am

KOTA SAMARAHAN, 18 DISEMBER 2016: Pembinaan Jambatan Batang Sadong, Kampung Buloh, Samarahan, Sarawak adalah satu inisiatif kerajaan untuk memendekkan masa perjalanan dari daerah Asajaya / Sadong Jaya ke daerah Simunjan / Sebuyau. Jambatan ini juga adalah salah satu jambatan yang penting bagi melengkapkan jajaran jalan pesisir pantai di Negeri Sarawak.

Pembukaan Jajaran Projek Central Spine Road, Seksyen 3h (Skop Tambahan) Kampung Kechur Ke Kampung Seberang Jelai, Pahang

Tarikh dan Waktu Acara: 
Disember 15, 2016 - 10:30am

KUALA LIPIS, 15 DISEMBER 2016: YB Menteri Kerja Raya hari ini merasmikan pembukaan jajaran Projek Central Spine Road (CSR), Seksyen 3H (Skop Tambahan): Kampung Kechur ke Kampung Seberang Jelai. Projek ini yang panjangnya 350km bermula dari Kuala Krai, Kelantan ke Simpang Pelangai, Pahang dibahagikan kepada enam (6) pakej utama iaitu:

Pakej 1: Kuala Krai ke Jambatan Sg. Lakit, Kelantan (47km)

Pakej 2: Jambatan Sg. Lakit ke Gua Musang, Kelantan (59km)

Membudaya Inovasi Merealisasi Transformasi

Tarikh dan Waktu Acara: 
Oktober 27, 2016 - 8:00am

KUALA LUMPUR, 27 Oktober 2016: Hari Inovasi Kementerian Kerja Raya (KKR) telah diadakan bersempena Minggu Inovasi KKR 2016 bagi meraikan para pemenang pertandingan Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) 2016 yang telah berlangsung pada 25 Oktober 2016.

Hari Psikologi memfokus Kepentingan Kesihatan Mental

Tarikh dan Waktu Acara: 
Oktober 20, 2016 - 8:00am

KUALA LUMPUR, 20 Oktober 2016: Cawangan Pengurusan Psikologi, BPSM telah menganjurkan Hari Psikologi KKR 2016 bertempat di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid dengan bertemakan “Kesejahteraan Minda Melahirkan Warga Berprestasi Tinggi”.

Tujuan program ini adalah untuk memfokuskan kepada pencaknaan maksud kesihatan mental kepada warga Kerja Raya. Program ini juga berteraskan kepada kepentingan kesihatan minda dan mental untuk memastikan warga kerja raya memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan.

Perasmian Persimpangan Bertingkat Eco Majestic, Lebuhraya Lekas

Tarikh dan Waktu Acara: 
Oktober 19, 2016 - 10:00am

SEMENYIH, 19 OKTOBER 2016: Persimpangan Bertingkat Eco Majestic di Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS) yang dibuka secara rasmi oleh Menteri Kerja Raya, YB Dato’ Sri Hj Fadillah Hj Yusof hari ini, bukan sahaja akan memberi manfaat kepada pengguna, malah bakal memacu aktiviti dan pertumbuhan ekonomi di kawasan berkenaan.

Jambatan Batang Sadong Memudahkan Ribuan Penduduk Pesisir Pantai Sarawak

Tarikh dan Waktu Acara: 
Oktober 16, 2016 - 2:30pm

KOTA SAMARAHAN, SARAWAK, 16 OKTOBER 2016 : Pembinaan Jambatan Batang Sadong, Kampung Buloh, Samarahan, Sarawak adalah satu inisiatif kerajaan untuk memendekkan masa perjalanan dari daerah Asajaya / Sadong Jaya ke daerah Simunjan / Sebuyau. Jambatan ini juga adalah salah satu jambatan yang penting bagi melengkapkan jajaran jalan pesisir pantai di Negeri Sarawak.

Pages

Developed and designed by Hadafi Solution and Resources