Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Seminar Antarabangsa Teknologi Dan Bahan Binaan Kejuruteraan Jambatan PIARC

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 1 April 2019 - 9:00am
Sumber: 

Seminar Antarabangsa Teknologi Dan Bahan Binaan Kejuruteraan Jambatan PIARC

KUALA LUMPUR, 1 APRIL 2019 - Kementerian Kerja Raya (KKR), Jabatan Kerja Raya (JKR) dan World Road Association (PIARC) dengan kerjasama Road Engineering Association Malaysia (REAM) telah menganjurkan Seminar Antarabangsa PIARC dan telah dirasmikan oleh Menteri Kerja Raya, YB Baru Bian.

Seminar yang bertemakan “Towards Advanced Technology and Material in Bridge Engineering” ini dihadiri oleh 300 profesional daripada 16 negara yang terdiri daripada para pegawai kanan sektor awam, pakar dan pemain industri dalam bidang kejuruteraan jambatan. Seramai 23 orang pakar telah dijemput untuk berkongsi ilmu dan kepakaran.

Kejuruteraan jambatan merupakan antara cabang kejuruteraan struktur yang penting kepada masyarakat kerana merupakan binaan yang menjadi penghubung pengangkutan malahan boleh menjadi simbol ikonik kepada sesuatu tempat. Penganjuran seminar ini diharap dapat mempertingkatkan ilmu berhubung teknologi dan bahan binaan kejuruteraan jambatan.

Tags: 
#kkr #jkr #cidb #piarc #ream #piarcinternationalseminar #bridgeengineering #kejuruteraanstruktur #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources