Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) KKR 2020 Dirai Dalam Norma Baharu

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 5 April 2021 - 9:00am
Sumber: 

KUALA LUMPUR, 5 APRIL 2021 - Seramai 55 orang daripada 58 penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Kementerian Kerja Raya (KKR) bagi tahun 2020 telah diraikan pada satu majlis di Dewan Tanjung Kompleks Kerja Raya. Penyampaian anugerah ini disempurnakan oleh YB Dato’ Sri Haji Fadillah Bin Haji Yusof, Menteri Kanan Kerja Raya.

Jumlah keseluruhan penerima untuk tahun 2020 adalah seramai 859 orang dengan 58 penerima adalah daripada KKR, 690 daripada Jabatan Kerja Raya (JKR), 83 daripada Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dan 28 daripada Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Pada majlis ini, penganugerahan hanya difokuskan kepada penerima daripada KKR sahaja demi mematuhi SOP ke arah mengekang penularan wabak COVID-19. Ia juga selaras dengan keputusan Mesyuarat Panel Pembangunan Sumber Manusia – PRESTASI Bilangan 1 Tahun 2021 bahawa penyampaian anugerah penerima APC 2020 diadakan secara berasingan mengikut agensi.

Tema majlis anjuran Bahagian Pengurusan Sumber Manusia KKR tahun ini ialah “Pendigitalan Organisasi Melonjak Kecemerlangan Prestasi”. Tema ini dipilih bertepatan dengan perkembangan dunia digital dan Revolusi Perindustrian 4.0 atau singkatannya IR4.0. Ia juga selaras dengan hasrat Kerajaan dalam Pendigitalan Perkhidmatan Awam atau e-Government yang memberi fokus kepada pendigitalan penyampaian perkhidmatan.

Menteri Kanan Kerja Raya dalam ucapannya menzahirkan ucapan tahniah dan syabas kepada penerima APC dan menyeru para penerima untuk terus mengekalkan rentak kecemerlangan dan meneruskan momentum prestasi yang positif ke tahun-tahun mendatang.

Tags: 
#infarakyat #kkr #apc #2020
Kementerian Kerja Raya Malaysia