Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Bengkel Task Force Halatuju Industri Lebuh Raya Bertol Di Malaysia

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 3 September 2020 - 8:00pm
Sumber: 

Bengkel Task Force Halatuju Industri Lebuh Raya Bertol Di Malaysia

SEPANG, SELANGOR, 3 September 2020 – Industri lebuh raya merupakan faktor penyumbang atau “greater gains” kepada perkembangan ekonomi negara. “Multiplier effect” dari sesebuah lebuh raya yang dibina mampu memberikan pelbagai impak positif kepada industri-industri yang lain. Contohnya wujud bandar-bandar baharu, kawasan perindustrian baharu dan sebagainya.

Justeru, satu Bengkel Task Force Halatuju Industri Lebuh Raya Bertol di Malaysia telah diadakan bertempat di Avani Sepang GoldCoast Resort bermula 3 hingga 5 September 2020. Objektif bengkel ini diadakan adalah bertujuan untuk mencari satu keputusan yang holistik dan konklusif bagi hala tuju industri lebuh raya bertol di Malaysia. Di samping itu, ia juga bertujuan untuk mencapai satu ketetapan di antara tiga Kementerian yang terlibat di dalam industri ini iaitu Kementerian Kerja Raya Malaysia, Jabatan Perdana Menteri dan Kementerian Kewangan Malaysia.

Perasmiannya telah disempurnakan Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, YBhg. Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin Syed Ikhsan. Peserta bengkel melibatkan agensi-agensi Kerajaan seperti Unit Kerjasama Awam Swasta (UKAS), Jabatan Perdana Menteri, wakil Kementerian Kewangan, wakil Lembaga Lebuhraya Malaysia, wakil lain-lain agensi Kerajaan yang berkaitan dan wakil dari pihak swasta iaitu Persatuan Syarikat Konsesi Lebuhraya Malaysia (PSKLM).

Tags: 
#kkr #jkr #llm #ukas #jpm #mof #psklm #sepang #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources