Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Lawatan Kerja KSU ke Melaka

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Berita untuk bahagian: 
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 18 Ogos 2020 - 9:00am
Sumber: 

MELAKA, 18 OGOS 2020 - Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, YBhg. Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin Syed Ikhsan mengadakan lawatan kerja beliau selama dua hari ke Negeri Melaka. Lawatan kerja dimulakan dengan mengadakan perjumpaan bersama warga kerja Jabatan Kerja Raya Melaka dan beliau disambut Pengarah Jabatan Kerja Raya Melaka, YBhg. Datuk Ir. Ismail Abdul Rahman serta warga kerja Jabatan Kerja Raya Melaka. Seterusnya YBhg. Dato' KSU dibawa melawat ke lokasi Kerja Penyenggaraan Pre Prihatin 2020 Jalan Persekutuan FT005 - Jalan Melaka hingga Lubok Cina serta projek baru Hatten City ke Semabok.

Lawatan kerja diteruskan ke Menara Persekutuan Melaka bagi meninjau tahap penyenggaraan dan pengurusan Bangunan Gunasama Persekutuan yang diterajui oleh Ambang Wira Sdn. Bhd.

Agenda terakhir adalah lawatan kerja ke Ibu Pejabat Operasi Selia Senggara Selatan Sdn. Bhd. di Ayer Keroh pada hari kedua. YBhg. Dato' KSU diberi taklimat berkenaan syarikat dan kemudiannya dibawa melihat beberapa aset milik Selia Group yang digunapakai dalam kerja-kerja penyenggaraan jalan.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #AmbangWiraSdnBhd
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources