Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang KKR 2020

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Berita untuk bahagian: 
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 28 Julai 2020 - 9:00am

KUALA LUMPUR, 28 JULAI 2020 – Warga Kerja Raya diseru untuk menyelami dan menyemarakkan sambutan Bulan Kebangsaan sebagai tanda patriotisma kepada Negara. Perkara ini disampaikan oleh YBhg. Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin Syed Ikhsan, Ketua Setiausaha, Kementerian Kerja Raya Malaysia sewaktu merasmikan Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang Peringkat Kementerian Kerja Raya 2020.

Majlis yang berlangsung di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid ini turut menyiarkan lintas langsung ucapan pelancaran Bulan Kebangsaan Dan Kibar Jalur Gemilang Peringkat Kebangsaan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia. Majlis turut disemarakkan dengan nyanyian beberapa lagu patriotik oleh Kumpulan Koir D'Choralist, disusuli deklamasi sajak oleh Puan Magdelene Anak Japet diiringi muzik instrumental oleh Encik Mohd Asra Abdul Jabar. Majlis diakhiri dengan penyerahan Jalur Gemilang kepada ketua-ketua agensi.

Hadir sama ke majlis ini ialah YBhg. Datuk Badrul Hisham bin Mohd, Timbalan Ketua Setiausaha Sektor Dasar dan Pembangunan KKR, YBhg. Dato’ Ahmad Nadzri bin Embong, Timbalan Ketua Setiausaha Sektor Pengurusan KKR, YBhg. Dato' Ir. Haji Mohamad Zulkefly bin Sulaiman, Ketua Pengarah Kerja Raya Malaysia dan Ybhg. Dato' Ir. Mohd Shuhaimi Hassan, Ketua Pengarah, Lembaga Lebuhraya Malaysia.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #llm
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources