Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Pelancaran Audit Dalaman EKSA Dan Pertandingan Mini EKSA KKR Siri 1/2020

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Berita untuk bahagian: 
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 18 Ogos 2020 - 9:00am
Sumber: 

KUALA LUMPUR, 18 OGOS 2020 – Kementerian Kerja Raya akan diaudit semula untuk Pensijilan EKSA bagi tahun 2020. Sebagai persediaan awal ke arah pensijilan semula ini, satu sesi Audit Dalam EKSA dan Pertandingan Mini EKSA KKR Siri 1/2020 telah berlangsung selama dua (2) hari pada 18 dan 19 Ogos 2020.

Pelancarannya telah disempurnakan oleh YBhg. Dato' Ahmad Nadzri Embong, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) dalam satu majlis ringkas di Lobi A, Kompleks Kerja Raya. Majlis ini dilaksanakan dalam suasana Norma Baharu selaras pematuhan SOP Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Pada tahun ini, Pertandingan Mini EKSA KKR melibatkan empat (4) kategori iaitu Kategori Zon Terbaik, Ruang Pejabat Terbaik, Go Green Terbaik dan Pantri Terbaik. EKSA telah diperkenalkan di KKR bermula Januari 2017 sebagai inisiatif penjenamaan semula Amalan 5S Sektor Awam oleh Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) dengan mengambil kira keperluan untuk mengetengahkan persekitaran tempat kerja yang sistematik, selesa dan kondusif supaya lebih releven kepada jabatan/agensi sektor awam di Malaysia.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #EKSA
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources