Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Ruang Bicara BERNAMA TV - Cabaran Mendepani Normal Baharu Kluster Infrastruktur

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 5 Mei 2020 - 8:30pm

Ruang Bicara BERNAMA TV - Cabaran Mendepani Normal Baharu Kluster Infrastruktur

KUALA LUMPUR, 5 MEI 2020 – Penularan jangkitan COVID-19 telah memberikan kesan terhadap industri pembinaan negara. Pandemik ini juga merupakan satu cabaran kepada penggiat industri pembinaan untuk meneruskan projek pembinaan. Justeru, pematuhan terhadap amalan terbaik Prosedur Operasi Standard (SOP) mampu menghalang penularan wabak COVID-19 di tapak pembinaan dan mampu memangkin pembangunan ekonomi negara.

Penggiat industri pembinaan mempunyai tanggungjawab penting dalam memastikan semua SOP berkaitan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dipatuhi bagi menjamin keselamatan pekerja dan mengelak di tapak pembinaan serta kawasan persekitarannya. Perkara ini ditegaskan Menteri Kanan Kerja Raya, YB Dato’ Sri Haji Fadillah Yusof sewaktu menjadi tetamu rancangan Ruang Bicara Bernama TV yang bertajuk Cabaran Mendepani Normal Baharu Kluster Infrastruktur yang disiarkan jam 9 malam.

Industri pembinaan memberikan sumbangan besar kepada ekonomi negara yang mencatatkan purata nilai projek sebanyak RM140 billion setahun. Ia juga mempunyai nilai gandaan (multiplier effect) sebanyak 2 kali ganda.

Tags: 
#kkr #jkr #cidb #bernamatv #ruangbicara #sop #pkp #normabaharu #kualalumpur #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources