Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Projek Menaik Taraf Jalan Kampung Seberang Memberi Manfaat Penduduk Sarikei

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 7 Februari 2020 - 2:30pm
Sumber: 

Projek Menaik Taraf Jalan Kampung Seberang Memberi Manfaat Penduduk Sarikei

SARIKEI,SARAWAK, 7 FEBRUARI 2020 – Penduduk Sarikei dan sekitarnya mendapat manfaat apabila Jalan Kampung Seberang, Sarikei sepanjang 3.2 kilometer telah siap dinaiktaraf daripada 2 lorong 2 hala (piawai JKR R3) kepada jalan 4 lorong 2 hala (piawaian JKR U5).

Projek Menaik taraf ini telah mula dilaksanakan pada Mei 2017 dan telah siap sepenuhnya pada 13 Oktober 2019 dengan kos keseluruhan berjumlah RM48.36 juta. Projek ini turut dilengkapi dengan pembinaan satu (1) jejambat pejalan kaki, menaik taraf satu (1) persimpangan lampu isyarat, membina dua (2) persimpangan baharu lampu isyarat dan menyediakan lay-by bagi kegunaan bas.

Justeru, satu Majlis Perasmian Projek Menaik taraf Jalan Kampung Seberang, Sarikei, Sarawak telah diadakan dan disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya, YB Tuan Baru Bian. Projek menaik taraf ini memudahkan perjalanan penduduk setempat ke Hospital Sarikei selain sebagai jalan penghubung kawasan perumahan, rumah kedai, sekolah-sekolah dan pejabat-pejabat lain di sekitar Bandar Sarikei. Projek ini juga mampu menampung aliran trafik tinggi dan mengatasi kesesakan trafik di jalan sedia ada pada waktu puncak dan musim perayaan.

Tags: 
#kkr #jkr #jkrsarawak #kampungseberang #sarikei #sarawak #projeknaiktaraf #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources