Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Perasmian Penutup Hari Profesion Teknikal Negara 2019

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Rabu, 4 Disember 2019 - 9:00am
Sumber: 

Perasmian Penutup Hari Profesion Teknikal Negara 2019

KUALA LUMPUR, 4 DISEMBER 2019 – Hari Profesion Teknikal Negara 2019 (HPTN 2019) melabuhkan tirainya setelah berlangsung dengan jayanya selama dua hari bertempat di Pusat Konvensyen Telekom Malaysia (TM Convention Centre). HPTN diistiharkan pada setiap hari Sabtu pertama bulan Disember bermula tahun 2018 dan tahun ini merupakan julung kalinya acara ini diadakan pada peringkat Kebangsaan.

Perasmian penutupnya disempurnakan Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, YBhg. Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin Syed Ikhsan. Dalam ucapan perasmian penutupnya, beliau berharap agar objektif penganjuran HPTN ini mencapai matlamatnya dan menjadi satu titik permulaan yang besar untuk dijadikan sebagai agenda utama dalam memartabatkan Profesion Teknikal di Malaysia agar kekal penting untuk memacu negara kepada kejayaan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030.

Terdahulu beliau turut menyampaikan anugerah kepada penerima Anugerah Penarafan Lebuhraya Hijau (MyGHi), disusuli dengan upacara penyampaian hadiah kepada para pemenang pertandingan STEM, E-Sport dan Futsal serta menyaksikan Majlis Menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) antara Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) dan NIOSH bagi Pelaksanaan Program Akreditasi Expressway Operation Safety Passport (EOSP) Lebuhraya Bertol di Malaysia.

Tags: 
#kkr #jkr #llm #niosh #eosp #hptn2019 #tmcc #bangsar #kualalumpur #wawasan2030 #infrarakyat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources