Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Ucaptama Timbalan Menteri di MyIndustries 2019 Conference

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 15 Oktober 2019 - 2:00pm

KOTA DAMANSARA, 15 OKTOBER 2019 - Timbalan Menteri Kerja Raya, YB Tuan Haji Mohd Anuar Mohd Tahir telah menyampaikan ucaptama beliau bersempena Persidangan "MyIndustries 2019".  Persidangan ini merupakan persidangan dan pameran antarabangsa mega pertama anjuran Universiti SEGi khusus untuk Industri 4.0. 

Persidangan ini berlangsung selama tiga hari bermula dari 14 sehingga 16 Oktober 2019 dan pelancarannya telah disempurnakan oleh YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad, Perdana Menteri Malaysia yang turut menyertai sesi dialog khas bertajuk, “Mendorong Negara untuk menjadi Hab IR4.0 di Asia Tenggara”. 

Persidangan ini juga bertujuan meningkatkan kesedaran mengenai Revolusi Industri 4.0 dan berfungsi sebagai platform pertukaran pengetahuan dan idea untuk meningkatkan kerjasama, membincangkan cabaran dan penyelesaian pelaksanaannya.  Universiti SEGi mengambil peluang ini untuk meningkatkan kurikulumnya, menawarkan program industri yang relevan kepada pelajar dan bekerjasama dengan pemain industri untuk memastikan para akademik bersedia menghadapi IR4.0.

Persidangan bertemakan "Revolusi Global dalam Perniagaan, Teknologi dan Produktiviti" ini menarik lebih daripada 1,000 peserta, pemain industri terkemuka dan akademik, penceramah tempatan dan antarabangsa, serta beberapa pemimpin negara.  Pameran tiga hari ini meliputi pelbagai industri termasuk pembuatan ICT, penjagaan kesihatan, elektronik, keselamatan, Komunikasi dan pendidikan.

Tags: 
#kkr #ir4.0 #infrarakyat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources