Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Seminar Anti Rasuah Dan Penerangan Pindaan Akta SPRM 2018 Kepada Industri Pembinaan

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Rabu, 16 Oktober 2019 - 9:00am
Sumber: 

Seminar Anti Rasuah Dan Penerangan Pindaan Akta SPRM 2018 Kepada Industri Pembinaan

KUALA LUMPUR, 16 OKTOBER 2019 – Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) menganjurkan satu seminar yang memberi peringatan dan kesedaran kepada pemain industri pembinaan berkenaan bahaya gejala rasuah dan sogokan.

Pembudayaan menolak amalan rasuah ini amat penting dalam memberikan gambaran dan keyakinan kepada masyarakat luar terhadap pihak yang terlibat sebagai pembuat keputusan dalam bidang pembinaan supaya kepentingan awam terus terpelihara.

Antara pengisian utama seminar yang bertajuk Seminar on Corporate Liability on Corruption In Construction – Enforcement Of Section 17A, MACC Amendment Act 2018 ini ialah penerangan terhadap pindaan Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) 2018 yang memberikan tumpuan terhadap tanggungjawab sosial organisasi komersial di Malaysia.

Perasmian seminar disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya, YB Tuan Baru Bian yang turut menyampaikan ucaptama. Dalam ucapannya, beliau menyatakan hasrat Kementerian Kerja Raya untuk menjadi organisasi yang mengetuai industri pembinaan dalam usaha mempromosikan amalan integriti dan telus. Antara usaha yang sedang dilaksanakan adalah dengan membangunkan sistem perolehan digital sepenuhnya yang dinamakan E-Works untuk digunapakai pada tahun 2020.

Tags: 
#kkr #jkr cidb #sprm #e-works #kualalumpur #integriti #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources