Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Lawatan Kerja KSU Ke PLUS Malaysia Berhad.

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 15 Ogos 2019 - 9:00am
Sumber: 

Lawatan Kerja KSU Ke PLUS Malaysia Berhad.

PETALING JAYA, 15 OGOS 2019 - Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, YBhg. Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin Syed Ikhsan telah membuat lawatan kerja rasmi ke Plus Malaysia Berhad (PLUS), syarikat konsesi pengusaha lebuh raya bertol terbesar di Malaysia dan salah satu yang terbesar di Asia Tenggara.

Ketibaan beliau di Persada PLUS disambut oleh YBhg. Datuk Azman Ismail, Pengarah Urusan PLUS. Turut hadir ialah YBhg. Dato' Zahrul Hakim Abdullah, Setiausaha Bahagian, Bahagian Pembangunan Dan Penswastaan Kementerian Kerja Raya bersama Ybhg. Dato' Ir. Mohd Shuhaimi Bin Hassan, Timbalan Ketua Pengarah (Pembangunan), Lembaga Lebuhraya Malaysia.

Delegasi KSU telah diberi taklimat mengenai struktur dan organisasi PLUS serta dibawa melawat ke Traffic Monitoring Centre atau lebih dikenali sebagai 'TMC' dan lawatan diakhiri di Hentian Rehat dan Rawat Rawang Arah Utara yang mana hentian ini baru siap dibaikpulih serta dinaiktaraf dengan pelbagai kemudahan serta fasiliti yang menjanjikan keselesaan kepada semua pengguna lebuhraya PLUS khususnya.

Tags: 
#kkr #jkr #llm #plus #rnrrawang #petalingjaya #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources