Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat KKR 2019

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 17 Oktober 2019 - 9:00am

Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat KKR 2019

KUALA LUMPUR, 17 OKTOBER 2019 - Majlis Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Kementerian Kerja Raya bagi tahun 2019 telah dilancarkan oleh YB Tuan Haji Mohd Anuar Bin Mohd. Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya.

Bulan Sukan Negara mensasarkan penglibatan keluarga, kanak-kanak, wanita, belia, warga emas, juga orang kurang upaya dan juga di tempat kerja seperti yang dilakukan oleh Kementerian Kerja Raya. Pada sebelah pagi telah diadakan empat pertandingan yang melibatkan penyertaan warga Kementerian dan Agensi bagi pertandingan Dart, Karom, Congkak dan Dam Aji.

Bulan Sukan Negara tahun ini telah dilancarkan pada 1 Oktober 2019 yang lalu dengan mensasarkan lima juta penyertaan dari seluruh negara, merangkumi pelbagai acara sukan di peringkat daerah dan negeri. Pelancarannya telah disempurnakan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman di Putrajaya.

Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Kebangsaan telah diadakan pada 12 Oktober 2019 yang lalu, di Bandar Sukan Kuala Lumpur, Bukit Jalil dan telah dihadiri lebih 20,000 orang peserta. Bulan Sukan Negara yang telah dinaiktaraf pada tahun ini, merupakan edisi yang ke-5 dengan menampilkan kelainan, kerana dijayakan sepanjang bulan Oktober. Tahun-tahun yang lalu ianya disambut selama sehari iaitu pada hari sabtu minggu kedua bulan Oktober.

Lima objektif Bulan Sukan Negara telah digariskan oleh Kementerian Belia dan Sukan, iaitu Membudayakan sukan dalam kalangan masyarakat, Memupuk semangat sukan, Membangunkan ekonomi negara, Meningkatkan pengetahuan sukan dan Pengiktirafan kepada rakyat.

Tags: 
#kkr #jkr #cidb #llm #harisukannegara #membudayakansukan #hidupsihat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources