Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Jerayawara Latihan Dan Pendidikan LJM Memfokuskan Kesedaran Keselamatan Kejuruteraan

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 15 Oktober 2019 - 11:30am

Jerayawara Latihan Dan Pendidikan LJM Memfokuskan Kesedaran Keselamatan Kejuruteraan

KUALA LUMPUR, 15 OKTOBER 2019 - Lembaga Jurutera Malaysia (LJM) telah mengadakan siri program jerayawara BEM Training & Education Roadshow 2019 dengan bertemakan Kesedaran Keselamatan atau “Safety Awareness” dengan jayanya di enam lokasi termasuk Kuala Lumpur.

Lima lokasi lain ialah di zon Sarawak di Kuching, zon Sabah di Kota Kinabalu, zon selatan di Johor Bahru, zon timur di Kuala Terengganu dan zon utara di Seberang Perai, Pulau Pinang dengan kehadiran 872 orang peserta pelbagai profesion kejuruteraan.

Sepanjang jerayawara ini LJM memberi penerangan berkenaan laluan Jurutera Profesional, Perakuan Amalan dan Pemeriksaan Bertauliah serta penerangan pendaftaran Teknologis Kejuruteraan dan Pemeriksa Tapak yang merupakan Pindaan kepada Akta Pendaftaran Jurutera 1967 pada tahun 2015.

Sebanyak 11 topik khusus telah dipilih untuk dikongsi oleh para penceramah pakar kejuruteraan dan pembinaan bagi memastikan objektif siri jerayawara ini tercapai merangkumi topik keselamatan di dalam Akta Pendaftaran Jurutera 1967.

Perasmian siri zon tengah ini telah disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya, YB Baru Bian yang turut melancarkan video korporat LJM serta memperkenalkan tagline Pelan Strategik LJM 2020-2024 iaitu Committed to Engineering Excellence.

Tags: 
#kkr #ljm #kualalumpur #royalchulan #jerayawara #bemtraining #eduroadshow #safetyawareness #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources