Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

18 Pemain Industri Diraikan Atas Kecemerlangan Pembinaan Dalam MCIEA 2019

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 4 Oktober 2019 - 8:30pm

18 Pemain Industri Diraikan Atas Kecemerlangan Pembinaan Dalam MCIEA 2019

KUALA LUMPUR, 4 OKTOBER 2019 - Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) telah meraikan pencapaian 18 pemain industri pembinaan dalam satu majlis berprestij iaitu Anugerah Kecemerlangan Industri Pembinaan Malaysia (Malaysian Construction Industry Excellence Awards, MCIEA) 2019.

MCIEA mengiktiraf dan menghargai kontraktor, konsultan dan pemaju pembinaan yang menunjukkan tahap kualiti, keselamatan dan kesihatan, produktiviti dan kemampanan dalam operasi pembinaan.

Tahun ini Sunway Construction Sdn. Bhd. telah dianugerahkan “Contractor of the Year Award”, sebagai pengiktirafan pencapaian cemerlang berterusan di dalam industri. Pencapaian tertinggi pada majlis tersebut pula iaitu “Prominent Player Award”, telah diberikan kepada Dato’ Sri Ir. Dr. Judin Abdul Karim, Naib Presiden Eksekutif Malaysian Resources Corporation Berhad (MRCB).

MCIEA 2019 merupakan tahun ke-19 penganjurannya dan mula diperkenalkan oleh CIDB pada tahun 2000 yang bertujuan untuk menggalakkan persaingan sihat dalam pelaksanaan projek di kalangan pemain industri binaan. Sebanyak 5 kategori dipertandingkan berbanding 10 kategori pada tahun 2018 dengan penjurian yang lebih menyeluruh bagi menggalakkan peningkatan piawai pembinaan di Malaysia selaras hasrat CITP.

Para pemenang dipilih oleh para juri yang terdiri daripada pakar dan veteran industri yang diketuai Tan Sri Dato’ Sri Ar. Haji Esa Haji Mohamed, Pengarah Urusan Akitek Jururancang (Malaysia) Sdn Bhd. Penyampaian anugerah telah disempurnakan oleh YB Tuan Baru Bian, Menteri Kerja Raya dan turut dihadiri oleh YB Tuan Haji Mohd Anuar Mohd Tahir, Timabalan Menteri Kerja Raya dan Tan Sri Dr. Ir. Ahmad Tajuddin Ali, Pengerusi, CIDB Malaysia.

Tags: 
#kkr #cidb #mciea #mciea2019 #citp #kualalumpur #pengiktirafan #infrarakyat #infrastruktur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources