Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Malam Anugerah Lembaga Arkitek Malaysia 2019

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 19 September 2019 - 8:30pm
Sumber: 

Malam Anugerah Lembaga Arkitek Malaysia 2019

KUALA LUMPUR, 19 SEPTEMBER 2019 - Lembaga Arkitek Malaysia (LAM) telah menganjurkan Majlis Malam Anugerah Lembaga Arkitek Malaysia 2019 bagi menghargai serta mengiktiraf segala sumbangan dan jasa Arkitek dan Perekabentuk Dalaman di negara ini.

Majlis dwi tahunan ini merupakan anjuran kali ketiga, selepas diadakan julung kalinya pada 2015 dan seterusnya pada 2017. Majlis hari ini disempurnakan oleh Yang Berhormat Tuan Baru Bian, Menteri Kerja Raya Malaysia.

Terdapat dua anugerah disampaikan oleh Menteri Kerja Raya pada majlis ini iaitu Pingat Presiden Lembaga Arkitek Malaysia dan Anugerah Pendidikan Senibina Lembaga Arkitek Malaysia.

Pingat Presiden Lembaga Arkitek Malaysia telah dianugerahkan kepada Puan Hajjah Siti Majidah Binti A. Majid, seorang Perekabentuk Dalaman. Kegiatan beliau sebagai aktivis untuk professi Rekabentuk Dalaman pada tahap antarabangsa telah diiktiraf oleh International Federation of Interior Architects / Designers (IFI) dan Asia Pacific Space Designers Alliance (APSDA). Beliau telah menerima anugerah Fellow IFI pada tahun 2014 dan disusuli oleh APSDA “Elder” Recognition Award pada 2017.

Bagi Anugerah Pendidikan Senibina Lembaga Arkitek Malaysia pula, ia dianugerahkan kepada Ar. Prof. Dr. Julaihi bin Wahid, Timbalan Dekan Fakulti Alam Bina di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Beliau mempunyai 35 tahun pengalaman dalam bidang akademik, memberi sumbangan besar dalam penyelidikan, pentadbiran, konsultasi, jaringan industri dan universiti berkaitan seni bina malah beliau juga dianggap sebagai seorang cendekiawan yang banyak memberi sumbangan melalui aktiviti sosial dan kemasyarakatan.

Lembaga Arkitek Malaysia akan terus memainkan peranan penting dalam usaha untuk mempertingkat dan mengiktiraf sumbangan Arkitek dan Perekabentuk Dalaman di Malaysia. Melalui penganugerahan dwi tahunan ini, ia mampu menjadi satu platfom yang positif ke arah mewujudkan industi senibina dan rekabentuk dalaman yang berdaya saing, berkualiti dan tersohor di peringkat negara dan antarabangsa.

Tags: 
#kkr #jkr #lam #lembagaarkitek #malamanugerah2019 #mandarinoriental #kualalumpur #pengiktirafan #infrarakyat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources