Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Majlis Pelancaran “LLM Maju Cultural Night Run 2019@ 2nd Bridge, Penang”

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 4 Julai 2019 - 2:30pm
Sumber: 

Majlis Pelancaran “LLM Maju Cultural Night Run 2019@ 2nd Bridge, Penang

KAJANG, 4 Julai 2019 – Menteri Kerja Raya, YB Tuan Baru Bian telah melancarkan acara Larian “LLM Maju Cultural Night Run 2019 @ 2nd Bridge, Penang” bertempat di Auditorium, Lembaga Lebuh raya Malaysia (LLM). Larian ini akan diadakan di Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah, Pulau Pinang pada 15 September 2019 bermula jam 9.00 malam hingga 1.00 pagi. Larian “LLM Maju Cultural Night Run 2019 @ 2nd Bridge, Penang” dijangka mengumpulkan seramai 5 ribu hingga 10 ribu peserta yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur termasuk pelajar Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) / Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) dan pelajar sekolah.

Larian ini merupakan anjuran kali pertama Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), Koperasi LLM Sdn. Bhd. dan Jambatan Kedua Sdn. Bhd. (JKSB) dengan kerjasama Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Persatuan Olahraga Amatur Negeri Pulau Pinang (P.A.A.A), Majlis Bandaraya Pulau Pinang, Majlis Perbandaran Seberang Prai dan Persatuan Syarikat Konsesi Lebuh Raya Malaysia. Acara larian ini turut disokong oleh agensi-agensi Kerajaan, Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO), Persatuan-Persatuan Sukan dan lain-lain agensi yang berkaitan.

Di samping itu, ianya turut dijayakan dengan sokongan daripada pihak penaja seperti Maju Expressway Sdn. Bhd. dan Maju Holdings selaku Penaja Platinum, Touch N Go dan PLUS Malaysia Berhad selaku Penaja Gold dan TSL Group, RTS, Lingkaran Trans Kota Sdn. Bhd. dan Sistem Penyuraian Trafik KL Barat (SPRINT) selaku Penaja Silver.

Acara Larian ini merupakan aktiviti riadah yang istimewa serta berbeza dengan acara larian santai yang lain kerana ia bukan sahaja pertama kali diadakan di atas jambatan kedua Negeri Pulau Pinang, malah yang paling menarik ialah ia merupakan larian yang menggabungkan aktiviti larian santai, persembahan kesenian dan kebudayaan serta pelbagai aktiviti lain yang berkonsepkan budaya masyarakat majmuk di Malaysia.

Tags: 
#kkr #llm #culturenightrun2019 #penangbridge #jksb #p.a.a.a #lariansantai #infrarakyat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources