Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Perhimpunan Agung Worldskills Asia (WSA) 2019

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 18 Jun 2019 - 8:30pm
Sumber: 

PUTRAJAYA, 18 JUN 2019 - Kementerian Pendidikan United Arab Emirates (UAE) dengan kerjasama Kementerian Kerja Raya (KKR) dan Kementerian Sumber Manusia melalui Jabatan Pembangunan Kemahiran telah menganjurkan General Assembly (GA) WorldSkills ASIA (WSA) 2019 bermula 17 hingga 19 Jun 2019 bertempat di Pulse Grande Hotel, Putrajaya.

GA WSA ini dihadiri oleh pegawai-pegawai kanan yang terlibat dengan pembangunan TVET dalam kalangan 16 buah Negara ASIA yang menjadi ahli WSA. Perhimpunan ini juga bertujuan untuk membincangkan persediaan menghadapai Pertandingan World Skills Asia 2020 selain bekerjasama mendepani Revolusi Industri 4.0 dalam bidang TVET.

Satu Majlis Makan Malam bersama delegasi GA WSA telah diadakan di Pulse Grande Hotel, Putrajaya dan ucaptama telah disampaikan oleh YB Tuan Haji Mohd Anuar Mohd tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #worldskills #tvet
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources