Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Persidangan Kejuruteraan, Perolehan dan Pembinaan Asia Tenggara

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 24 Jun 2019 - 9:00am
Sumber: 

KUALA LUMPUR, 24 JUN 2019 - Sejajar dengan perkembangan Revolusi Industri atau IR 4.0, PMCC Corporation telah menganjurkan Engineering, Procurement and Construction (EPC)-SUMMIT 2019 peringkat Asia Tenggara. Sidang kemuncak ini merupakan kali pertama diadakan dan ucaptamanya telah disampaikan oleh Menteri Kerja Raya, YB Baru Bian.

Tujuan utama persidangan ini adalah menghimpun peserta yang terdiri daripada para profesional bidang industri dan 20 orang pakar untuk berkongsi idea, strategi, teknologi terkini, pengurusan projek EPC dalam mendepani anjakan revolusi industri kejuruteraan, perolehan dan pembinaan. Acara ini berlangsung selama tiga hari bermula 24 hingga 26 Jun 2019 bertempat di Pusat Dagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC).

Antara topik perbincangan sepanjang persidangan adalah persediaan negara Asia Tenggara dalam menghadapi anjakan revolusi industri, faktor dan risiko yang yang memberi kesan kepada kontrak projek serta manfaat yang boleh digunakan oleh pemain industri binaan.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #epc
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources