Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Acara Coffee Break Anjuran JKR Dan Konsesi Penyenggaraan Jalan

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 30 Mei 2019 - 3:00pm
Sumber: 

Acara Coffee Break Anjuran JKR Dan Konsesi Penyenggaraan Jalan

BENTONG, 30 MEI 2019 - Jabatan Kerja Raya (JKR) Malaysia dengan kerjasama Syarikat Konsesi Penyenggaraan Jalan Persekutuan Semenanjung Malaysia telah mengadakan acara Coffee Break sempena Hari Raya Aidilfitri 2019. Program ini merupakan inisiatif JKR melalui tanggungjawab sosial korporat (Corporate Social Responsibility) dalam usaha membantu mengurangkan kadar kemalangan jalan raya terutama di musim perayaan ini. Acara ini dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kerja Raya, YB Mohd Anuar Mohd Tahir yang turut menyampaikan bubur lambuk kepada pelanggan di lokasi majlis.

Acara tahun ini dilaksanakan secara serentak di empat (4) lokasi terpilih di sepanjang Laluan Persekutuan iaitu Petronas Jalan Tras Batu 1, Bentong (FT 08 Bentong -Gua Musang), Stesyen Minyak Shell Taman Uda (FT 256 Lebuhraya Sultanah Bahiyah Alor Setar, Kedah), Stesen Minyak Petron, Klebang Ipoh (FT001 Sek 607) dan Petronas Tol Ayer Keroh (FT 143 Lebuh Ayer Keroh Seksyen 10, Daerah Melaka Tengah).

Melalui inisiatif acara coffee break seumpama ini, pemandu yang menggunakan Jalan Persekutuan berpeluang untuk berehat sambil menikmati secawan kopi secara percuma bagi menghilangkan keletihan dan mengantuk. Faktor-faktor penyumbang terbesar terhadap kemalangan jalan raya ialah pengguna jalan raya itu sendiri yang mana ia termasuklah memandu melebihi hadlaju, tidak mematuhi peraturan lalulintas dan memandu dalam keadaan mengantuk atau tidak mempunyai rehat secukupnya.

Tags: 
#kkr #jkr #csr #petronas #bentong #coffeebreak #sifarkemalangan
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources