Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

867 Warga Kerja Raya Dirai Pada Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang KKR

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 30 April 2019 - 9:00am
Sumber: 

867 Warga Kerja Raya Dirai Pada Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang KKR

KUALA LUMPUR, 30 APRIL 2019 - Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Kementerian Kerja Raya 2018 telah diadakan bertempat di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid, Kompleks Kerja Raya. Sejumlah 867 orang warga Kementerian dan Agensi di bawahnya telah dipilih sebagai penerima APC 2018.

Pecahan penerima adalah seperti berikut, Kementerian Kerja Raya seramai 57 orang, Jabatan Kerja Raya (JKR) 699 orang, Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) 28 orang dan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) 83 orang.

Majlis ini diadakan bertujuan untuk menghargai dan mengiktiraf kualiti / kuantiti sumbangan warga Kementerian dan Agensi yang melebihi daripada keperluan tanggungjawab biasa bagi jawatannya. Penghargaan ini juga bertujuan menjadikan anggota berkenaan sebagai contoh dan daya tarikan kepada lain-lain anggota untuk sama-sama meningkatkan lagi taraf perkhidmatan demi mencapai matlamat organisasi.

Pemilihan penerima APC dinilai berdasarkan kriteria yang ditetapkan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) iaitu Kuota 8% daripada pengisian di Kementerian / Agensi, Pencapaian Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) 85% dan ke atas, Pegawai tetap, manakala kakitangan kontrak dan sementara layak dipertimbangkan, tidak kurang satu tahun perkhidmatan di Kementerian / Agensi dan dicalonkan oleh Ketua Bahagian yang berkenaan.

Majlis yang bertemakan ‘Mengupaya Potensi, Memperkasa Organisasi’ ini dirasmikan oleh YB Tuan Haji Mohd Anuar Bin Mohd Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya yang turut menyampaikan anugerah kepada warga Kerja Raya.

Tags: 
#kkr #jkr #llm #cidb #apc2k18 #kualalumpur #majlisapc #mengupayapoyensi #memperkasaorganisasi
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources