Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Pelancaran Road To World Skills Competition (WSC) Kazan 2019 GOLD

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 16 April 2019 - 9:00am
Sumber: 

Pelancaran Road To World Skills Competition (WSC) Kazan 2019 GOLD

KUALA LUMPUR, 16 APRIL 2019 – Kementerian Kerja Raya (KKR) dan Jabatan Pembangunan Kemahiran, Kementerian Sumber Manusia (KSM) telah menganjurkan Majlis Pelancaran Road to World Skills Competition (WSC) Kazan 2019 Gold yang bertempat di Ruang Legar Aras 2, Stesen KL Sentral, Kuala Lumpur.

WSC dianjurkan setiap dua tahun sekali oleh World Skills International (WSI) dan kali ini dijangka 1,600 belia dari 60 buah negara akan mengambil bahagian dalam 56 bidang kemahiran yang akan dipertandingkan.

Seramai 20 orang peserta akan membawa nama Malaysia ke Pertandingan Kemahiran Dunia (WSC) Kazan 2019 yang dijadualkan berlangsung pada 16 hingga 26 Ogos 2019 di Kazan, Rusia. Peserta terdiri daripada pelajar institusi pendidikan teknikal dan latihan vokasional (TVET) serta institusi pengajian tinggi awam dan swasta.

Pertandingan ini sebagai penanda aras tahap kemahiran peserta negara di peringkat dunia dan akan memartabatkan TVET Malaysia di peringkat antarabangsa dan bakal dapat melahirkan lebih ramai tenaga kerja mahir negara bertaraf dunia.

Majlis ini telah YB Tuan Haji Mohd. Anuar bin Mohd. Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya yang turut menyampaikan cenderahati kepada penaja. Turut hadir ialah YB Tuan M. Kulasegaran, Menteri Sumber Manusia, YB Dato’ Mahfuz bin Omar, Timbalan Menteri Sumber Manusia merangkap Pengerusi Majlis Pertandingan Kemahiran Malaysia dan juga Ketua Setiausaha KKR, Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin bin Syed Ikhsan.

Tags: 
#kkr #jkr #cidb #ksm #wsi #wsc2019 #tvet #roadtoworldskill #kazan #KLsentralstation #KLumpur
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources