Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Program ‘Well For Life’ Menggalak Warga Kerja Raya Amal Hidup Sihat

Audience based content

X
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Orang Awam
Syarikat Konsesi
Warga KKR
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 12 April 2019 - 9:00am
Sumber: 

Program ‘Well For Life’ Menggalak Warga Kerja Raya Amal Hidup Sihat

KUALA LUMPUR, 12 APRIL 2019 – Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM), Kementerian Kerja Raya (KKR) telah menganjurkan satu program kesihatan iaitu Program “ Well For Life” yang bertempat di Dewan Tan Sri Mahfoz, Kompleks Kerja Raya.

Program “Well For Life” ini telah dianjurkan bagi menggalakkan warga Kementerian mengamalkan cara hidup yang lebih sihat. Program ini juga bertujuan bagi menanam kesedaran mengenai amalan gaya hidup sihat dalam kalangan warga KKR, memastikan warga KKR dalam keadaan sihat dan ceria supaya menjadi lebih produktif untuk menjamin kesejahteraan diri, keluarga dan masyarakat melalui keseimbangan kesihatan minda dan fizikal.

Program ini bermula dengan perasmian yang telah disempurnakan oleh Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, YBhg. Dato’ Dr. Syed Omar Sharifuddin b. Syed Ikhsan. Kemudian ia diteruskan dengan Sesi Forum “Dental Myth dan Fiqh Pergigian”yang disampaikan oleh panel jemputan daripada iCare Dental Damansara dan Pensyarah Kanan Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan. Sesi kedua forum diteruskan dengan ceramah mengenai “Health & Diet” yang disampaikan oleh Pakar Pemakanan (Dietition). Program ini turut menawarkan pemeriksaan kesihatan secara percuma dan pameran kesihatan sepanjang program berlangsung.

Tags: 
#kkr #jkr #well4life #bpsm #healthNdiet #dietition #pamerankesihatan #pemeriksaankesihatan #gayahidupsihat #
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources