Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Program Juh! Bincang RTM Bersama Menteri Kerja Raya

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 7 Februari 2019 - 3:00pm
Sumber: 

Program Juh! Bincang RTM Bersama Menteri Kerja Raya

KUCHING, 7 FEBRUARI 2019 – Menteri Kerja Raya, YB Baru Bian telah dijemput oleh pihak Jabatan Penyiaran Kawasan Sarawak sebagai tetamu bagi Program Juh! Bincang di Bangunan RTM Kuching, Sarawak. Program Juh! Bincang ini merupakan sebuah program bicarawara santai terbitan Seksyen TV RTM Sarawak yang membincangkan profil, pembangunan dan perancangan yang sedang dan akan dilakukan di Negeri Sarawak oleh sesebuah institusi atau jabatan.

Bagi episod kali ini, YB Baru Bian telah bercakap mengenai topik , “Pelan Pembangunan & Jajaran Sarawak” sepanjang satu jam masa bersiaran secara langsung. Pelbagai idea dan dasar baharu yang telah dibentangkan dan dijelaskan oleh YB Menteri Kerja Raya dalam program bicarawara ini.

Program sebegini sememangnya sangat bermanfaat kepada penduduk di Sarawak khususnya , yang merupakan negeri terbesar di Malaysia, jadi pastinya pembangunan dan infrastruktur menjadi agenda utama demi kepentingan masyarakat secara umumnya.

Orang ramai juga boleh menonton Program Juh! Bincang ini secara langsung di saluran TV OKEY saluran 109 ataupun melalui RTM Mobile dengan melayari laman web myklik.rtm.gov.my bagi mengikuti program ini secara maya.

Tags: 
#kkr #rtm #juhbincang #rtmsarawak #kuching #bicarawarasantai #pelanpembangunan #infrarakyat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources