Kementerian Kerja Raya Malaysia (KKR)
KE ARAH KESEJAHTERAAN RAKYAT

Lawatan Penandaarasan EKSA KKR ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Putrajaya.

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 8 Januari 2019 - 9:00am
Sumber: 

Lawatan Penandaarasan EKSA KKR ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Putrajaya.

PUTRAJAYA, 8 JANUARI 2019 - Pihak Kementerian Kerja Raya (KKR) telah mengadakan satu lawatan penandaarasan EKSA ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) yang telah diwakili oleh Ahli Jawatankuasa EKSA KKR seramai 30 orang peserta dan diketuai oleh Puan Suhana Binti Md Sherif @ Md Sharif, KPSU Cawangan Pengurusan Kualiti, Bahagian Khidmat Pengurusan (BKP)

. Lawatan ini diadakan bagi melihat dengan lebih dekat cara warga kerja JPN khususnya Ahli Jawatankuasa terlibat melakukan kerja - kerja berkaitan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) dengan menerapkan nilai - nilai murni dan kerjasama diantara pegawai - pegawai unit dan cawangan JPN.

Sesi lawatan dimulakan dengan taklimat oleh pegawai promosi EKSA JPN dan seterusnya pelawat dibawa melawat ke setiap cawangan dan penerangan telah diberikan secara lebih terperinci bagaimana EKSA di setiap unit dilakukan dengan pembahagian tugas, penyusunan semula kawasan Emergency Respons Team (ERT) serta penggunaan bahan terbuang atau kitar semula untuk sudut informasi dan sudut Go Green.

Lawatan ini juga secara tidak langsung memberi peluang kepada warga kerja raya melihat dengan lebih dekat lagi hasil kerja dan kreativiti pegawai terlibat yang dilakukan dengan mengunakan bahan - bahan terbuang dan yang boleh di kitar semula bagi tujuan penjimatan.

Turut terlibat dalam lawatan ini ialah AJK EKSA dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Sesi lawatan dan taklimat berakhir dengan perbincangan serta pertukaran pendapat kedua belah pihak dan acara bergambar bersama pihak urusetia JPN.

Tags: 
#kkr #jkr #jpn #eksa #putrajaya #kitarsemula #gogreen #penjimatan #lawataneksa2019
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources