Lawatan Kerja Menteri Kerja Raya Ke Iskandar Regional Development Authority (IRDA), Johor Bahru

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 10 Januari 2019 - 9:00am
Sumber: 

Lawatan Kerja Menteri Kerja Raya Ke Iskandar Regional Development Authority (IRDA), Johor Bahru

JOHOR BAHRU, 10 JANUARI 2019 – Menteri Kerja Raya, YB Baru Bian telah melawat Iskandar Regional Development Authority (IRDA) di Danga Bay, Johor Bahru dan telah disambut oleh Ketua Eksekutif RDA, YBhg. Datuk Ismail Ibrahim. Turut serta dalam lawatan ini ialah Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya (KKR), YBhg. Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin bin Syed Ikhsan.

Sejurus tiba, YB Baru Bian telah dibawa melawat ke Iskandar Experiental Centre (IMEx) yang merupakan sebuah pusat sehenti (one-stop centre) yang menawarkan maklumat dan pengalaman baharu mengenai inisiatif Iskandar Malaysia sebagai sebuah Bandaraya Pintar (Smart City). Pusat sehenti ini telah dirasmikan sendiri oleh Menteri Besar Johor iaitu Dato’ Osman bin Sapian, merangkap Pengerusi Bersama IRDA bersama Perdana Menteri pada 12 Ogos 2018 yang lalu.

IRDA adalah sebuah badan berkanun Kerajaan Persekutuan yang ditugaskan dengan objektif untuk mengawal selia dan memacu pelbagai pihak berkepentingan dalam sektor awam dan swasta ke arah merealisasikan wawasan untuk membangunkan Iskandar Malaysia menjadi metropolis antarabangsa yang kukuh dan lestari.

Tags: 
#kkr #jkr #irda #imex #smartcity #bandarmetropolis #dangabay #johorbharu #jdt #infrastruktur #infrarakyat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources