Program Bicara Politikonomi RTM Bersama Menteri Kerja Raya

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Rabu, 2 Januari 2019 - 8:30pm

Program Bicara Politikonomi RTM Bersama Menteri Kerja Raya

KUALA LUMPUR, 2 JANUARI 2019 – Menteri Kerja Raya, YB Baru Bian telah memenuhi undangan pihak Jabatan RTM sebagai tetamu bagi Program Bicara Politikonomi di Wisma TV, Angkasapuri Kuala Lumpur. Pelbagai perkara telah dibincangkan mengenai usaha pihak Kerajaan dan Kementerian membangunkan infrastruktur yang menyumbang kepada ekonomi Negara dan juga isu politik sepanjang satu jam masa bersiaran secara langsung.

Banyak persoalan yang melibatkan segala kemusykilan orang awam dan beberapa pihak luar turut dijelaskan oleh YB Menteri Kerja Raya dalam program bicara ini. Program Bicara Politikonomi adalah sebuah program baharu terbitan RTM , yang akan menerbitkan rancangan Bicara Khas sebagai medium penjelasan kepada khalayak ramai dan masyarakat berkaitan perkembangan isu-isu semasa negara kita samada daripada segi politik, ekonomi mahupun sosial.

Program sebegini sememangnya sangat memberi impak kepada imej sesuatu organisasi mahupun individu itu sendiri kerana dilihat mampu memberi input dan juga penjelasan terhadap sesuatu isu dengan lebih efisien dan juga mendalam.

Orang ramai juga boleh menonton Program Bicara Politikonomi ini secara langsung pada setiap hari Rabu pada jam 9.00 malam di TV1 ataupun melalui RTM Mobile dengan melayari laman web myklik.rtm.gov.my bagi mengikuti program ini secara maya.

Tags: 
#kkr #jkr #rtm #tv1 #bualbicara #bicarapolitikonomi #wismaTV #angkasapuri #infrastruktur #infrarakyat #isusemasa
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources