Majlis Jalinan Kasih Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Kementerian Kerja Raya

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 21 Disember 2018 - 3:00pm
Sumber: 

TEMERLOH, PAHANG, 21 DISEMBER 2018 – Timbalan Menteri Kerja Raya, YB Mohd Anuar b. Mohd Tahir telah menghadiri satu Majlis Jalinan Kasih Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Kementerian Kerja Raya , bertempat di Dewan Tun Abdul Razak , Temerloh, Pahang.

Majlis ini adalah hasil kerjasama antara Jabatan Kerja Raya (JKR) Daerah Temerloh dan syarikat konsesi Roadcare (M) Sdn. Bhd yang merupakan suatu inisiatif dan usaha yang diambil oleh Kementerian Kerja Raya bagi membantu rakyat setempat yang memerlukan bantuan. Melalui program CSR hari ini, dijangka dapat membantu meringankan golongan Asnaf yang terlibat melalui sumbangan berupa wang tunai dan seramai 2000 orang pelajar sekolah akan menerima sumbangan berbentuk beg dan peralatan. Sumbangan ini sedikit sebanyak dapat mengurangkan bebanan ibu bapa dalam menyediakan keperluan sekolah untuk anak-anak mereka pada sesi persekolahan tahun depan (2019).

Selain itu, program ini juga merupakan komitmen Kementerian Kerja Raya bagi mempertingkatkan kesejahteraan rakyat serta mengeratkan silaturahim antara masyarakat setempat dengan Kementerian dan para pemimpin serta agensi-agensi Kerajaan dan Swasta, untuk memperkenalkan peranan / fungsi Kementerian Kerja Raya serta berkongsi maklumat antara agensi-agensi Kerajaan dengan masyarakat setempat mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh Kerajaan kepada rakyat dan memberi peluang kepada warga Kementerian Kerja Raya untuk menyelami serta memahami keadaan infrastruktur jalanraya dan bangunan dalam Daerah Temerloh.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #jkr #csr
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources