Konvensyen Persekutuan Persatuan Kontraktor Asia dan Pasifik Barat (IFAWPCA) Ke-44

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 13 November 2018 - 9:00am
Sumber: 

KUALA LUMPUR, 13 NOVEMBER 2018 - Persatuan Kontraktor Binaan Malaysia (MBAM) telah menganjurkan Konvensyen Persekutuan Persatuan Kontraktor Asia dan Pasifik Barat (IFAWPCA) kali ke-44 bagi tahun 2018 yang berlangsung pada 12 hingga 16 November 2018 bertempat di Kuala Lumpur Convention Centre.

Majlis Pembukaan Konvensyen IFAWPCA 2018 ini telah dilancarkan oleh YB Tuan Baru Bian, Menteri Kerja Raya dengan membawa tema ; “Strategic Alliance with Innovation and Human Capital”- Perikatan Strategik Dengan Inovasi dan Modal Insan. Lebih 1,000 wakil pihak Industri Binaan daripada 19 buah negara berbeza yang menghadiri konvensyen kali ini. Konvensyen IFAWPCA 2018 ini juga telah mendapat sokongan yang padu daripada Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB), Konvensyen Malaysia dan Biro Pameran (MyCEB).

Pada 14hb November 2018, edisi kedua: Building & Construction Conference 2018 Global Mega Wave telah berlangsung juga di Kuala Lumpur Convention Centre. Persidangan ini melibatkan 11 orang panel antarabangsa yang ternama. Selain itu, persidangan ini juga turut membincangkan cabaran-cabaran yang senantiasa dihadapi oleh industri pembinaan termasuklah faktor luaran yang tidak dapat dijangka seperti turun naik harga bahan mentah, persaingan di alaf baru dan juga perubahan ekonomi global menuju Revolusi Industri 4.0.

Konvensyen IFAWPCA 2018 ini juga merupakan suatu platform bagi menyuarakan hal-hal berkaitan industri pembinaan yang sangat baik bagi wakil-wakil daripada industri pembinaan daripada seluruh Asia dan Pasifik Barat, sebagai pemangkin bagi pembangunan dan pertumbuhan industri pembinaan yang lebih mampan di masa hadapan.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #ifawpca
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources