Sambutan Hari Integriti Dan Hari Psikologi 2018 KKR

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Khamis, 1 November 2018 - 9:00am
Sumber: 

Sambutan Hari Integriti Dan Hari Psikologi 2018 KKR

KUALA LUMPUR, 1 NOVEMBER 2018 – Unit Integriti dan Cawangan Psikologi, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia KKR telah menganjurkan Hari Integriti dan Hari Psikologi 2018 yang bertemakan “Keluhuran Integriti, Paksi Minda Insani”.

Perasmiannya telah disempurnakan oleh YB Tuan Haji Mohd Anuar Mohd Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya yang mewakili Menteri Kerja Raya. Antara objektif penganjuran sambutan ini adalah memupuk kesedaran dalam kalangan anggota di Kementerian dan Agensi-agensi lain di bawahnya mengenai keperluan dan kepentingan membina nilai-nilai murni dan berintegriti serta meningkatkan kesedaran tentang isu-isu kesihatan mental dan menyediakan peluang dalam mendidik dan keperluan menjaga kesihatan mental.

Pelbagai program telah di atur bagi memeriahkan sambutan ini seperti Pentaulihan Ahli AKRAB, penyampaian Anugerah AKRAB Unggul, rawatan refleksologi, advokasi Orang Kelainan Upaya (OKU), pemeriksaan kesihatan, pameran agensi Kerajaan seperti DBKL, PTPTN serta sesi Ujian Psikologi. Turut diadakan adalah Bicara Integriti bertajuk “Jangan Jadi Manusia Zombi” dan Bicara Psikologi bertajuk “Viral: Satu Disorder”.

Sejak tahun 2005, Hari Integriti Kebangsaan disambut pada 5 November setiap tahun bersempena dengan penubuhan Institut Integriti Malaysia (IIM) dan Penggubalan Pelan Integriti Nasional (PIN) yang diumumkan oleh mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Abdullah Ahmad Badawi. Hari Psikologi pula disambut selari dengan sambutan Hari Kesejahteraan Mental Sedunia yang diisytiharkan oleh World Health Organization (WHO) pada 10 Oktober setiap tahun.

Tags: 
#kkr #jkr #integriti #psikologi #akrab #bpsm #IIM #WHO #KeluhuranIntegriti
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources