10th Malaysian Road Conference 2018

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Rabu, 31 Oktober 2018 - 9:00am
Sumber: 

10th MALAYSIAN ROAD CONFERENCE 2018

SUBANG, 31 OKTOBER 2018 - Infrastruktur jalan raya amat penting untuk kelestarian perkembangan ekonomi dan pembangunan sosial. Ia merupakan aset yang menggunakan kos yang tinggi untuk dibina dan diselenggara untuk memastikan ia berfungsi dan beroperasi pada tahap optimum kepada para pengguna.

Peningkatan kenderaan, kadar pertumbuhan populasi rakyat memerlukan satu usaha meningkatkan kualiti dan tahap efisien jalan raya selaras dengan kehendak rakyat dan keperluan kerajaan.

Justeru, satu konferen telah dianjurkan bagi tujuan ini iaitu 10th Malaysia Road Conference 2018 (MRC) and PIARC International Seminar on Asset Management yang berlangsung pada 29 hingga 30 Oktober 2018 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid.

Program dwitahunan ini dianjurkan secara bersama oleh Kementerian Kerja Raya (KKR), Jabatan Kerja Raya (JKR), Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), World Road Association (PIARC) dan Road Engineering Association of Malaysia dengan kolaborasi CIDB, International Road Federation Global dan Road Engineering Association of Asia & Australasia.

YB Baru Bian, Menteri Kerja Raya telah merasmikan pembukaannya pada 29 Oktober 2018 manakala YB Mohd Anuar Mohd Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya telah sudi merasmikan penutupannya pada 31 Oktober 2018.

Program teknikal ini menjadi medan perbincangan, perkongsian ilmu dan percambahan idea dimana 30 orang pembentang kertas kerja daripada dalam dan Luar Negara telah membentangkan isu-isu terkini yang relevan dengan jalan raya selaras dengan tema konferen “Global Approaches to Advance Road Asset Management”.

Tags: 
#KKR #JKR #LLM #PIARC #CIDB #MRC2018 #Sunwaypyramid #SPCC #Subang #
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources