KKR Meraikan Hari Inovasi 2018

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 30 Oktober 2018 - 9:00am
Sumber: 

KKR Meraikan Hari Inovasi 2018

KUALA LUMPUR, 30 OKTOBER 2018 – Kementerian Kerja Raya (KKR) sekali lagi menganjurkan program tahunan Hari Inovasi dengan objektif untuk memperkasakan budaya inovasi di kalangan warga Kerja Raya dan seterusnya memberi pengiktirafan kepada penghasilan produk dan perkhidmatan yang berinovatif, berdaya saing dan boleh diperluaskan potensi serta kegunaannya.

Majlis yang berlangsung di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid, ini membawa tema “Inspirasi Pencetus Inovasi” selaras dengan hasrat Kerajaan untuk membudayakan Inovasi dikalangan penjawat awam.

YB Tuan Mohd Anuar Mohd Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya telah hadir membacakan teks ucapan perasmian seterusnya menyampaikan tiga anugerah inovasi yang dipertandingkan. Bagi Anugerah Inovasi ICT 2018, Johan adalah Cawangan Kejuruteraan Elektrik, Jabatan Kerja Raya (JKR) dengan Tajuk Projek: Electrical Material Approval List (EMAL), Anugerah Inovasi Pengurusan Kewangan (AIPK) 2018 dimenangi oleh Bahagian Khidmat Pengurusan, KKR manakala Johan Anugerah Inovasi Pengurusan Pejabat (AIPP) 2018 pula disandang oleh Cawangan Kejuruteraan Awam dan Struktur, Jabatan Kerja Raya.

Majlis diakhiri dengan sesi forum Inovasi yang terdiri daripada moderator, Ir. Hazery Md Shamsi daripada JKR, ahli panel, Dr. Aziyati binti Yusoff (CIAST, Kementerian Sumber Manusia) dan Dr. Megat Zuhairy bin Megat Tajuddin (Caw. Mekanikal Elektrikal, JKR).

Tags: 
#KKR #JKR #CIDB #Hariinovasi #inovatif #kreatif #Anugerahinovasi2018
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources