Konvensyen Antarabangsa Juru Ukur Bahan (QSIC) 2018

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 22 Oktober 2018 - 8:30pm
Sumber: 

Konvensyen Antarabangsa Juru Ukur Bahan (QSIC) 2018

KUALA LUMPUR, 22 OKTOBER 2018 – Konvensyen Antarabangsa Juru Ukur Bahan (QSIC) 2018 yang merupakan acara tahunan bagi pemain industri pembinaan amnya dan profesion juru ukur bahan khususnya telah diadakan selama dua hari bermula 22 Oktober 2018 bertempat di Pusat Konvensyen Sime Darby.

Konvensyen ini menghimpunkan peserta daripada dalam dan luar Negara membincangkan, berkongsi pengalaman berkaitan topik dan isu berhubung ukur bahan, cabaran dan usaha yang perlu dilaksanakan dalam menghadapai ledakan teknologi selaras dengan Revolusi Industri 4.0.

Tema konvensyen ini “The Big Picture : Embracing the Future” dipilih bertepatan dengan perkembangan Malaysia Baru yang mempunyai halatuju polisi dan dasar masa hadapan terkini dan memerlukan penyesuaian dan persediaan tenaga pakar profesion juru ukur bahan.

Penganjurannya merupakan kolaborasi antara Lembaga Juru Ukur Bahan Malaysia (LJUBM), Royal Institution of Surveyors Malaysia, University of Reading Malaysia, Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), CIDB dengan sokongan Persatuan Perunding Juruukur Bahan Melayu Malaysia.

YB Tuan Haji Mohd Anuar Mohd Tahir, Timbalan Menteri Kerja Raya telah menyampaikan ucapan perasmian pada upacara pembukaan pada sebelah pagi yang turut dihadiri YBhg Dato’ Sri Zohari Bin Hj Akob, Ketua Setiausaha KKR, YBhg Datuk Sr Aziz Abdullah, Presiden Lembaga Juru Ukur Bahan Malaysia (LJUBM).

Beliau turut menyampaikan anugerah pada sebelah malamnya untuk majlis Malam Anugerah Lembaga Juru Ukur Bahan Malaysia 2018. Sebanyak empat anugerah telah disampaikan iaitu Anugerah Emas kepada Dato' Sr Abdull Manaf Bin Hj Hashim, Anugerah Firma Perunding Ukur Bahan Perdana dan Waja kepada Unitech QS Consultancy Sdn Bhd dan Fawziah & Tan Associates, Anugerah Pencapaian Khas Elit dan Inspirasi kepada Sr Ida Zuraida Mohd Yusoff dan Sr Dr Muhammad Ehsan Che Munaaim serta Anugerah Inovasi kepada Universiti Teknologi Malaysia (UTM).

Tags: 
#KKR #JKR #CIDB #LLM #QSIC2018 #UTM #SDCC #LJUBM
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources