Hari Inovasi Jabatan Kerja Raya 2018

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 2 Oktober 2018 - 9:00am
Sumber: 

Hari Inovasi Jabatan Kerja Raya 2018

KOTA BHARU, 2 OKTOBER 2018: Majlis Perasmian merangkap Penutup Hari Inovasi Jabatan Kerja Raya (JKR) 2018 telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kerja Raya YB Tuan Haji Mohd Anuar bin Mohd Tahir di Hotel Grand Renai, Kota Bharu.

Hari Inovasi JKR ini telah berlangsung dari 1 hingga 2 Oktober 2018 merupakan usaha dan komitmen berterusan Kementerian Kerja Raya melalui Jabatan Kerja Raya untuk memupuk dan menyemarakkan lagi budaya inovasi dalam kalangan warga KKR serta merupakan platform untuk memberikan pengiktirafan dan perghormatan kepada mereka yang bertanggungjawab dalam penghasilan idea yang kreatif dan inovatif untuk menyediakan perkhidmatan bermutu tinggi kepada rakyat.

Majlis dimulakan dengan ucapan aluan daripada Pengarah JKR Negeri Kelantan merangkap tuan rumah bagi Hari Inovasi 2018 sebelum diteruskan oleh ucapan oleh Ketua Pengarah Kerja Raya dan Ucapan Perasmian oleh Timbalan Menteri Kerja Raya.

Majlis kemudiannya diteruskan lagi dengan gimik dan montaj perasmian Hari Inovasi JKR sebelum diteruskan dengan montaj pengenalan Anugerah JKR Malaysia dan Konvensyen Kumpulan Inovatif Dan Kreatif (KIK).

Timbalan Menteri Kerja Raya kemudiannya telah menyampaikan anugerah JKR Malaysia dan Konvensyen KIK kepada pemenang yang terlibat sebelum sesi penyerahan watikah Penganjuran Hari Inovasi 2019 kepada wakil JKR Negeri Selangor oleh Ketua Pengarah Kerja Raya.

Majlis diakhiri dengan sesi lawatan YB Timbalan Menteri ke Pameran Inovasi JKR dan Pameran Industri dan sidang media bersama pengamal media tempatan.

Turut Hadir Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya Dato’ Sri Zohari Bin Haji Akob, Ketua Pengarah Kerja Raya YBhg. Dato’ Sri Ir. Dr. Roslan bin Md Taha, dan Pengarah Kerja Raya JKR Kelantan Dato’ Ir. Haji Razani bin Ab Lazid.

Tags: 
#KKR #JKR #HariInovsi #Inovatif #Kreatif #KotaBharu #Kelantan
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources