Seminar on Slopes Engineering Malaysia 2018 (SoSEM) - Recent Advances In Slope Engineering By Experts In The Field

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 4 September 2018 - 9:00am
Sumber: 

KUALA LUMPUR, 4 SEPTEMBER 2018: Seminar on Slopes Engineering Malaysia 2018 (SoSEM) - Recent Advances In Slope Engineering By Experts In The Field telah dirasmikan oleh Menteri Kerja Raya YB Tuan Baru Bian di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid, Kompleks Kerja Raya.

Seminar anjuran Cawangan Kejuruteraan Cerun (CKC), Jabatan Kerja Raya (JKR) dan Pertubuhan Profesional JKR Malaysia bertujuan untuk mengingkatkan ilmu dan pengalaman dalam menangani isu-isu berkaitan cerun dalam mempertingkatkan lagi tahap keselamatan, kesiapsiagaan dan kesedaran awam. Peserta seminar ini terdiri daripada jurutera-jurutera dari sektor awam khususnya JKR dan swasta.

Antara fokus utama penganjuran seminar ini ialah mengenai pembinaan cerun dan sistem amaran awal dan pemantauan cerun serta kesedaran pengguna terhadap serta kesedaran awal dalam kalangan pengguna. Perancangan pembinaan cerun yang sistematik akan dapat menjamin keselamatan nyawa dan harta benda.

Turut Hadir Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) YBhg. Datuk Haji Sarani Bin Dollah, Ketua Pengarah Eksekutif Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (Construction Industry Development Board CIDB), YBhg. Dato' Ir. Ahmad 'Asri Abdul Hamid, dan Timbalan Ketua Setiausaha (Bisnes) YBhg. Dato’ Sr. Aziz bin Abdullah.Timbalan Ketua Pengarah Kerja Raya (Sektor Pakar) YBsr. Ir. Kamaluddin bin Abdul Rashid dan Pengarah Cawangan Kejuruteran Cerun YBsr. Mejar Ir. Mohammad Tajul Urus bin Tajuddin.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #jkr #ckc #isucerun #kl
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources