Majlis Pra-Pelancaran 10th Malaysian Road Confrence dan Exhebition dan PIARC International Seminar On Asset Management

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Eksa

Ekosistem Kondusif Sektor Awam ( EKSA )

 

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 3 September 2018 - 9:00am

KUALA LUMPUR, 3 SEPTEMBER 2018: Menteri Kerja Raya YB Tuan Baru Bian telah merasmikan Majlis Pra-Pelancaran 10th Malaysian Road Conference & Exhibition 2018 dan PIARC International Seminar On Asset Management yang bertempat di Bilik Tanjung, Kompleks Kerja Raya.

Dengan membawa tema “Global Approaches To Advance Road Asset Management”, majlis ini merupakan anjuran bersama Kementerian Kerja Raya (KKR), Jabatan Kerja Raya (JKR), Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), World Road Association (PIARC) dan Pertubuhan Kejuruteraan Jalan Malaysia (Road Engineering Association Of Malaysia, REAM) dengan kerjasama Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (Construction Industry Development Board CIDB), International Road Federation (IRF) dan Road Engineering Association of Asia & Australia (REAAA)

Seminar ini akan berlangsung dari 29 hingga 31 Oktober 2018 dan bertempat di Pusat Konvensyen Sunway Piramid, Petaling Jaya. Penganjuran seminar ini akan menyediakan platform kepada pada delegasi untuk meneroka dan mendapat motivasi melalui penemuan idea- idea baru dalam penyenggaraan jalan seperti penggunaan reka bentuk inovatif, bahan- bahan baru, kaedah serta teknik. Ia juga akan dapat mendedahkan pengamal tempatan dengan inovasi canggih dan maju diseluruh dunia serta bagaimana untuk mengadaptasikannya mengikut kesesuaian tempatan.

YB Menteri Kerja Raya dalam ucapannya berharap agar pemain industri akan menyokong serta melibatkan diri dalam seminar ini serta mendapat inspirasi untuk mengambil tindakan yang sesuai untuk menjamin infrastruktur dan pengangkutan jalan yang terbaik.

Turut hadir Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar dan Pembangunan) YBhg. Dato' Abdul Razak Bin Jaafar, Ketua Pengarah Kerja Raya YBhg. Dato’ Sri Ir. Dr. Roslan bin Md Taha, Pengarah Kanan Cawangan Jalan JKR YBrs. Ir. Hj. Zulakmal bin Hj. Sufian, Ketua Pengarah Eksekutif CIDB YBhg. Dato' Ir. Ahmad 'Asri Abdul Hamid, dan Timbalan Ketua Setiausaha (Bisnes) YBhg. Dato’ Sr. Aziz bin Abdullah.

 

Tags: 
#infrarakyat #kkr #jkr #llm #cidb #piarc #irf #reaaa #seminar
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources