Lawatan Kerja YB Menteri Kerja Raya Ke Hospital Lawas

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 27 Julai 2018 - 2:30pm
Sumber: 

LAWAS, 27 JULAI 2018: Menteri Kerja Raya YB Tuan Baru Bian telah melakukan lawatan kerja ke Hospital Lawas di Lawas, Sawarak dan disambut oleh Pengarah Kesihatan Negeri Sarawak Dr. Jamilah Hashim dan pengurusan Hospital.  Lawatan YB Menteri Kerja Raya ini meliputi lawatan tapak ke Hospital Lawas bagi meninjau keadaan dan tapak projek pembangunan baru bagi hospital tersebut

YB Menteri Kerja Raya telah dibawa ke sesi taklimat ringkas mengenai projek ini sebelum dibawa melawat tapak projek.

Pembinaan Hospital Lawas terbahagi kepada tiga fasa dan akan menempatkan 76 buah katil yang mengandungi wad pesakit lelaki, perempuan dan kanak- kanak,  Wad pergantungan tinggi (High Dependency Ward, HWD) ruang pejabat pentadbiran, unit hemodialisis, bilik bersalin, bilik pembedahan, bilik mayat, bank darah, jabatan patologi dan bilik X-ray.

Status semasa projek pada masa kini ialah Kementerian Kewangan telah memutuskan keputusan tender ditangguhkan melalui surat bertarikh 9 Januari 2018 dan Kementerian Kewangan juga memohon pelaksanaan semula VM Lab untuk meneliti semula skop dan kos projek. Sehubungan itu, Jabatan Kerja Raya (JKR) telah mengadakan Makmal Pengurusan Nilai-Bengkel Kajian Nilai (Value Assesment) pada 5 hingga 7 Mac 2018.  Laporan VA ini telah dikemukakan kepada Kementerian Kewangan pada 7 Mei 2018 untuk keputusan selanjutnya.

Pembinaan Hospital Lawas ini membolehkan pembangunan kepada masyarakat luar bandar terus berkembang dalam usaha memperbaiki kualiti hidup masyarakat luar bandar

Tags: 
#infrarakyat #kkr #lawatan #ybm #sarawak #lawas #hospital
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources