Lawatan tapak projek Membina Jalan Baru Lencongan Timur Dari Persimpangan Alor Mengkudu (K138) Ke Persimpangan Jalan Tun Razak (K8/K368), Alor Setar, Kedah (Fasa 2A).

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Sabtu, 7 Julai 2018 - 9:00am
Sumber: 

ALOR SETAR, 7 Julai 2018: Menteri Kerja Raya, YB Tuan Baru Bian telah mengadakan lawatan ke tapak projek Membina Jalan Baru Lencongan Timur Dari Persimpangan Alor Mengkudu (K138) Ke Persimpangan Jalan Tun Razak (K8/K368), Alor Setar, Kedah (Fasa 2A).

YB Menteri telah diberi taklimat berkenaan projek oleh Pengarah Jabatan Kerja Raya (JKR) Negeri Kedah, Tuan Ir. Hj. Wan Mohamad Hilmi bin Wan Mahmud dan kemudiannya dibawa melihat sekitar tapak projek pembinaan. 

Projek pembinaan jalan ini merupakan sebahagian daripada projek pembangunan di dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) yang bertujuan menyuraikan aliran trafik serta memberi akses yang lebih lancar untuk bahagian Timur Bandaraya Alor Setar.   

Skop projek jalan ini termasuklah menaiktaraf jalanraya sediada sepanjang dua kilometer(km) dan membina jalan baharu sepanjang enam kilometer. Selain itu, turut termasuk dalam skop kerja adalah pembinaan jambatan baharu merentasi Sungai Pendang sepanjang 180 meter dan pembinaan jambatan merentasi parit monsun Jabatan Pengairan Saliran (JPS). 

Turut hadir ialah Timbalan Menteri Kerja Raya, YB Tuan Haji Mohd Anuar Mohd Tahir dan Ketua Pengarah Kerja Raya, YBhg.Dato' Seri Ir. Roslan Md Taha.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #jkr #jalanbaru #alorsetar #kedah
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources