Majlis Pembukaan Jalan Negeri Projek P-10 Flyover Daripada Batu Maung Ke Jalan Sultan Azlan Shah, Pulau Pinang.

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 6 Julai 2018 - 9:00am
Sumber: 

BATU MAUNG, 6 JULAI 2018:  Majlis Perasmian Pembukaan Jalan Projek P-10 Flyover Daripada Batu Maung Ke Jalan Sultan Azlan Shah, Pulau Pinang telah disempurnakan oleh Menteri Kerja Raya YB Tuan Baru Bian di Batu Maung, Pulau Pinang. 

Pembukaan jalan ini bertujuan untuk melancarkan perjalanan aliran trafik dan mengurangkan kesesakan dari Jambatan Sultan Azlan Shah ke Lapangan Terbang Bayan Lepas dan sebaliknya. Selain itu ia juga dapat menyediakan rangkaian jalan raya yang menggalakkan pertumbuhan ekonomi setempat disamping dapat menampung jumlah kenderaan yang semakin meningkat.

Projek menaiktaraf ini telah dimulakan pada awal Januari tahun 2015 dan telah siap sepenuhnya pada 29 Jun 2018 serta menelan kos sebanyak RM125 Juta.

Skop projek termasuklah pelebaran jalan sepanjang 1.25 kilometer, Elevated Structure sepanjang 650 meter, sebuah jejantas pejalan kaki, dua buah pondok bas dan kerja- kerja berkaitan penambahbaikan jalan.

Penaiktarafan jalan ini merupakan antara usaha dan komitmen Kerajaan Persekutuan dalam proses menyediakan infrastruktur terbaik untuk keselesaan rakyat khususnya rakyat Pulau Pinang.

Tags: 
#infrarakyat #kkr #jkr #perasmian #jalanp-10 #pulaupinang
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources