Majlis Amanat Ketua Setiausaha Negara Bersama Warga Kementerian Kerja Raya

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 7 Mei 2018 - 9:30am

KUALA LUMPUR, 7 MEI 2018: Ketua Setiausaha Negara, YBhg. Tan Sri Dr. Ali Hamsa telah telah menyampaikan amanat beliau pada Majlis Amanat Ketua Setiausaha Negara bersama Warga Kementerian Kerja Raya di Dewan Tan Sri Mahfuz Khalid, Kementerian Kerja Raya.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan kata aluan oleh Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya YBhg. Dato Sri Zohari Akob yang berkisar kepada peranan penjawat awam dalam melaksanakan dasar kerajaan serta insentif kerajaan dalam membela nasib penjawat awam.

Aturcara majlis diteruskan dengan acara utama iaitu sesi amanat bersama Ketua Setiausaha Negara YBhg. Tan Sri Dr. Ali Hamsa. Intipati amanat tertumpu kepada Dasar TN50 yang diilhamkan oleh Perdana Menteri Malaysia Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak dan peranan KKR dan agensi dalam melaksanakan dasar tersebut. Tambahan pula, KSN juga menerangkan lima prinsip pentadbiran kerajaan pimpinan Perdana Menteri iaitu Ekonomi, Global, Berwawasan, Rakyat di hati dan Penyampaian.

Beliau juga menerangkan mengenai kemaraan China sebagai sebuah kuasa ekonomi baru dunia dan manfaat terhadap pertumbuhan ekonomi Malaysia serta penjawat awam digalakkan untuk menggunakan media sosial untuk menjelaskan dasar- dasar kerajaan disamping menjadi penghubung denyut nadi antara rakyat dan kerajaan.

Majlis diakhiri dengan sesi soal jawab warga dan sesi bergambar. Turut hadir ialah Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar dan Pembangunan), YBhg. Dato’ Abdul Razak bin Jaafar, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) Datuk Haji Sarani bin Dollah, Ketua Pengarah Kerja Raya Dato’ Sri Ir. Dr. Roslan bin Md. Taha, Ketua Pengarah Lembaga Lebuhraya Malaysia YBhg. Dato’ Ir. Haji Ismail bin Md Salleh, dan Ketua Eksekutif Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) YBhg. Dato’ Ir. Ahmad Asri bin Abdul Hamid.

Tags: 
#infrarakyat #negaraku #ksn #kkr #jkr #cidb #llm #amanat
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources