Majlis Perasmian Seminar on Traffic Management at Work Zone – Meeting Mobility and Safety Needs

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Inovasi

try

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 6 Mac 2018 - 8:30am

KUALA LUMPUR, 6 Mac 2018: Seminar on Traffic Management at Work Zone – Meeting Mobility and Safety Needs telah berlangsung di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid, Kementerian Kerja Raya. YB Datuk Rosnah Binti Abdul Rashid Shirlin, Timbalan Menteri Kerja Raya telah hadir mewakili Menteri Kerja Raya merasmikan seminar tersebut serta membacakan teks ucapan perasmian.

Seminar ini bertunjangkan kepada peranan Kementerian Kerja Raya dalam Pembangunan infrastruktur jalan raya serta Pelan Strategik Organisasi, KKR dalam aspek peningkatan keselamatan dan keselesaan infrastruktur. Selain itu seminar ini juga memfokuskan mengenai cabaran dan keperluan perlaksanaan pengurusan trafik di zon kerja.

Pembangunan infrastruktur adalah salah satu kayu pengukur kepada kedudukan kekukuhan dan pembangunan sesebuah negara. Dengan pelancaran Arahan Teknik Jalan: Manual on Traffic Control Device – Temporary Sign and Work Zone Control iaitu ATJ 2C/85 Pin. 2017 ini, serta Spesifikasi Seksyen 19: Traffic Management at Work Zones Menteri Kerja berharap agar pengiat–pengiat industri menekankan penggunaan teknologi terkini di dalam pengurusan trafik di kawasan kerja sejajar dengan amalan terbaik berdasarkan kepada budaya pemanduan tempatan.

Pada masa yang sama penekanan terhadap aspek keselamatan didalam Program Transformasi Industri Pembinaan (CITP) 2016 – 2020. Empat Kualiti, Keselamatan dan Profesionalisme, Kemampanan Alam Sekitar, Produktiviti dan Pengantarabangsaan. Kerajaan melalui Kementerian Kerja Raya akan terus membangunkan infrastruktur yang selamat dan berkualiti untuk memberi manfaat kepada rakyat sekaligus dapat membangunkan negara melalui peningkatan pelaburan dan pertumbuhan ekonomi untuk jangka masa panjang.

Tags: 
#KKR #TrafikZonKerja #MeetingMobility
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources