Program Khidmat Masyarakat Membaikpulih Perhentian Bas

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Inovasi

try

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Jumaat, 2 Mac 2018 - 9:00am
Sumber: 
FB YBhg YB Menteri Kerja Raya

KOTA SAMARAHAN, 2 MAC 2018: Menteri Kerja Raya YB Dato’ Sri Haji Fadillah Bin Haji Yusof telah hadir untuk merasmikan Program Latihan Praktikal dan Khidmat Masyarakat: Kerja- Kerja Membaikpulih Perhentian Bas di Desa Ilmu Kota Samarahan, Sarawak.

Bahagian Pembangunan Kontraktor dan Usahawan (BPKU) Kementerian Kerja Raya (KKR) telah menganjurkan program ini dan telah mendapat kerjasama yang baik daripada pelbagai pihak gabungan kontraktor Bumiputera (gred G1-G7).

Program yang dianjurkan ini sebagai salah satu inisiatif Strategi Lautan Biru Kebangsaan (Blue Ocean Strategy) untuk mengoptimumkan penggunaan sumber aset kerajaan disamping dapat memberi peluang kepada kontraktor tempatan melalui pelbagai program pembangunan yang dijalankan terutamanya dalam menjalankan kerja-kerja kemasyarakatan dan tanggungjawab sosial.

Melalui program ini, pelbagai inisiatif telah dilaksanakan oleh kerajaan sebagai bukti keprihatinan kerajaan terhadap kontraktor dan usahawan terutamanya bumiputera selain sumbangan dan hasil program seperti ini akan memberi impak dan kesan yang besar terutamanya kepada pelajar-pelajar UNIMAS, UiTM Cawangan Sarawak dan penduduk-penduduk sekitar Desa Ilmu ini.

Tags: 
Kota Samarahan
Sarawak
Baikpulih Bas
BPKU
Desa Ilmu
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources