Lawatan IBS ke Forest City dan Daiwa House serta Majlis Menandatangani MoU antara CIDB dan IRDA

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Inovasi

try

Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 27 Februari 2018 - 10:00am

JOHOR BAHRU, 27 Februari 2018: Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) telah mengadakan lawatan ke Forest City dan Daiwa House bertujuan bagi melihat teknologi dan kaedah pembinaan menggunakan Industrilised Building System (IBS).

Lanjutan daripada lawatan tersebut, satu Majlis Menandatangani Memorandum of Understanding (MoU) antara CIDB dan Iskandar Regional Development Authority (IRDA) bertujuan bagi meningkatkan penggunaan IBS dan MyCREST di Wilayah Pembangunan Iskandar.

CIDB diwakili oleh Ketua Eksekutifnya, YBhg. Dato’ Ir. Ahmad ‘Asri Abdul Hamid manakala pihak IRDA juga diwakili oleh Ketua Eksekutifnya, YBhg. Prof. Datuk Ismail Ibrahim CIDB. Menteri Kerja Raya, YB Dato’ Sri Fadillah Yusof telah hadir sebagai Tetamu Kehormat lawatan ini serta menyaksikan Majlis Menandatangani MOU antara CIDB dan IRDA.

Tags: 
#ForestCity #DaiwaHouse
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources