WELL4LIFE: “Aspire For A Better Health” Kementerian Kerja Raya 2018

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 6 Februari 2018 - 8:00am

KUALA LUMPUR, 6 Februari 2018: Kementerian Kerja Raya telah menganjurkan Program Well4Life: ‘Aspire For A Better Health’. Program ini merupakan salah satu program bagi menggalakkan warga Kerja Raya mengamalkan cara hidup sihat. Program telah dirasmikan oleh YBhg. Datuk Haji Sarani bin Dollah, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan).

Objektif utama bagi program ini menanam kesedaran mengenai amalan gaya hidup sihat di kalangan warga Kerja Raya. Objektif kedua bagi memastikan warga Kerja Raya sentiasa sihat dan ceria supaya menjadi lebih produktif dan objektif ketiga bagi menggalakan semua warga Kerja Raya melakukan perubahan dan mengamalkan cara hidup sihat sebagai rutin kehidupan untuk menjamin kesejahteraan diri, keluarga, masyarakat KKR melalui keseimbangan kesihatan minda dan fizikal.

Antara aturcara program yang diadakan iaitu tips penjagaan gigi dan mulut, program diteruskan dengan taklimat bertajuk Non Communicable Disease (NCD): Dilema Penyakit Tidak Berjankit Penjawat Awam Di Malaysia serta program Kesedaran Berkaitan Kanser Serviks. Rawatan kesihatan dan pameran dari agensi berkaitan juga turut serta pada program tersebut.

Tags: 
#WELL4LIFE2018
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources